• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[MiTo] AR MiTo 1.4 TB, Biała Perła

[MENTION=33709]koniu[/MENTION], tak to jest ten wzór tylko ja mam malowanie z QVki, czyli ten diamond cut czy jak to poprawnie się nazywa.

Lekki update bo dawno nic nie było.

Pakiet lato czyli 4x Nexen N'Fera Su. Siedzą już od wielkanocy ale nie było kiedy umyć auta i zrobić fotek.
71.jpg

72.jpg

73.jpg

74.jpg

Odnowiłem końcówke autosolem także znowu wydech jak nowy:
75.jpg

Wrzuciłem karbonowy spojler ;D
76.jpg

77.jpg

No i wyczyściłem/odkurzyłem środek. Plastiki ADBL APC + poorboy, a do odkurzacza kupiłem takie fajowe końcówki
78.jpg

79.jpg

No i wrzuciłem rzęski :D
80.jpg

Końcówki do odkurzacza fajna sprawa - wiem, bo mam:) rzęsy gniotą :D

Żeby Ci te rzęsy lakieru nie uszkodziły jak się będą tłukły o maskę :/
ale wyglądają bombowo :D

[MENTION=52368]Strzalka[/MENTION] kozak furka, mam identyczną, ale niestety z silnikiem 1.4 16v bo szukałem ponad miesiąc i nie było nic konkretnego jeśli chodzi o 120 i 155km. Pozdrawiam serdecznie :D

Od Maja w sumie tutaj nic nie aktualizowałem dlatego pozwolę wrzucić kilka fotek.

Zaczne od najnowszych czyli udzial w ForzaItalia - rajd turystyczny
144.jpg

145.jpg

Jakos w sierpniu kupilem podkladke pod rejestracje bo jednak torche to slabo wygladalo:
146.jpg

A jakos na poczatku czerwca wymienilem fotele na skora + grzanie :)

147.jpg

148.jpg

I w sumie to tyle

Kurcze, fajne te fotele :D Drogi interes?:cool: Pozdrawiam

W sumie w temacie nic się konkretnego nie dzieje ale odswieże bo było kilka napraw:
- tarcze + klocki przód - bosch
- klocki tył
- chłodnica wody
- chłodnica klimatyzacji

Gratis wrzucam mito w przebraniu renifera :D
298.jpg

Zamontowałem jednostke sony z carplayem XAV-AX5000
przed malowaniem ramki
98.jpg

ramka na czarno:
99.jpg

jednostka:
100.jpg

No i finalnie:
101.jpg

Wszystko gra, sterowanie z kiery za pomoca przejsciowki connects2uk, 2 wyjscia usb.
Jeszcze musze znalezc patent i czas by zamontować kamere cofania.

Kamera cofania podlaczona, wszystko trybi:
69.jpg

70.jpg

Przygotowanie pod TD04 w trakcie :)

Zrobione:
regeneracja M32
sprzeglo/dwumas kevlar
wiekszy ICek (spokojnie udzwignie ponad 300KM, takze zapasu jest - celuje w 250)

71.jpg

Te czarne ramki ładnie wyglądają, wg mnie zmiana na plus :)

świetne radyjko, bardzo dobrze, że nie zdecydowałeś się na chińczyka. Dałbyś jakiś namiar możę? zarówna na radio, jak również ramkę.

wiekszy ICek (spokojnie udzwignie ponad 300KM, takze zapasu jest - celuje w 250)

Cześć, jaki IC zamontowałeś ? Chodzi mi o producenta i model IC, bo też planuję zamianę na coś wydajniejszego.

[MENTION=80595]Rost29[/MENTION]
ja zamawialem z amerykanskiego Amazona bo wersje europejskie maja 1 USB. Doszlo doslownie w 5 dni DHLem, ramke i inne bzdety z allegro od uzytkownika auto-sonic2, lista:
ALFA ROMEO MiTo RAMKA RADIOWA 2/1DIN SZARY MAT
ADAPTOR REDUKCJA ANTENOWA ISO > DIN NA KABLU
STEROWANIE Z KIEROWNICY ALFA ROMEO MITO GIULIETTA (Connects2 CTSAR004.2)

Ramke pomalowalem plastidipem czarnym matowym. Wyszlo za 2 razem.
[MENTION=84762]Piotr89[/MENTION]
nie mam pojecia niestety, pamietam jak mechanik mowil a na fakturze nie mam wymienionego konkretnego modelu. Za cooler z montazem placilem 1800 pln, jezeli chcesz szukac po cenie.

Amortyzatory
Powrót