[156] Moja nero fuoco :)

shadow_156

Nowy
Auto
Alfa Romeo 147
Witam wszystkich maniaków :)

Odświeżam swój temat.
Moim autkiem od ponad roku jest Alfa Romeo 156 z 2001r o pięknym kolorze nero fuoco z włoskiej palety :)
Serce jakie ją napędza to poczciwy 1.9 JTD 115KM. Każdy znajomy łapał się za głowę kiedy dokonałem wyboru ;) aczkolwiek nie mógł być on inny gdyż od samego początku poruszałem się włoskimi samochodami... Szczerze? NIE ŻAŁUJĘ !! :) od momentu zakupu w alfie wymieniałem olej co 10tyś|km, ostatnio konieczna była wymiana klocków hamulcowych z tyłu, więc skoro chodzi o bezpieczeństwo, zostały wymienione za jednym razem klocki, tarcze i przewody ;)
a po za tym? Nic... Bo samochód jeździ ( na własnych kołach, nie na lawecie ) a po ostatnich mrozach po -28 -30 odpalała bez problemu.

Z innych rzeczy, doinwestowałem w komplet alufelg na lato 17" tzw wirusy i dokonałem parę swoich zmian, bardziej i mniej mniej ważne cuda które postaram się opisać z czasem :)

215.jpg
216.jpg
217.jpg
218.jpg

czy mnie się wydaje,czy ten temat już był i na nowo założyłeś ?

Również miałem ten kolor w swojej 156 ,która została sprzedana w sobotę :( żałuje ,ze moje aktualna 159 to czarny uni ,gdybym miał ja w kolorze nero fuoco to byłbym mega szczęśliwy (chociaż nie było ) ,moim zdaniem Top 3 najpiękniejszych kolorów z palety AR

Czy ten kolor w słońcu wpada w brąz? Widzę, że auto pomimo wieku jest w ładnym staniku. Pokaż jeszcze nam środek. Szkoda, że to diesel.

Z drobiazgów audio:
Wymieniłem zmęczone już czasem głośniki wysokotonowe które też grały kiedy chciały. Zamieniły je HERTZ'e DT24.3 dodatkowo pojawiło się podświetlenie wewnętrzynych klamek w delikatnej zieleni :)

234.jpg
235.jpg
236.jpg
237.jpg

Mody na duży +

Patent z podświetleniem klamek super :)

Dzięki bardzo, projekt zabudowy nawigacji w daszek z polifta jest w fazie początkowej, może ktoś mi doradzi jak najlepiej będzie pociągnąć zasilanie do niej bo ja zastanawiam się nad zabudową navi w daszek na stałe i zostawić w niej akumulatorek a zasilanie pociągnąć z zapalniczki co pozwoli z niej korzystać również na postoju ( zapalniczka działa tylko na zapłonie ) sam włącznik od navi przerobić i umiejscowić w innym miejscu ;)

Do 156 zawsze będę miał sentyment :D
Zmiany na plus oczywiście.
Pozdrawiam.
- Rafał

Z ostatnich nowości :
Wymienione spalone podświetlenie w pokrętłach klimatyzacji.

DSC05726 (1).jpgDSC05731.JPGDSC05732.JPGSAM_8660.jpg

Zainstalowałem wzmacniacz antenowy do sygnału FM. Wzmocnienie od 8-10dB. Rożnica bardzo odczuwalna więc polecam.

Oooo, może też bym się czymś takim zainteresował. :D dużo z tym roboty czy po prostu trzeba wpiąć to?

Kurde bomba :D MAsz jakąś konkretną aukcję z której kupowałeś czy bez znaczenia?

Amortyzatory
Powrót