• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] White Veloce

Garraty

Nowy
Auto
Giulia Veloce
Hej wszystkim,

Przyszła i pora na mnie! Niedawno odebrana, dlatego też postanowiłem napisać kilka zdań i opisać poktrótce wczesne wrażenia z jazdy. Jeśli chodzi o radość z jazdy to jest niebywała. Prowadzenie samochodu to czysta przyjemność. Układ kierowniczy jest bardzo precyzyjny i przewidywalny. Jeździłem już w życiu kilkoma samochodami i mogę powiedzieć, że jest najlepszy.

Fajna opcja to system DNA, gdzie po zmianie trybu na Dynamic auto staję się bardzo żwawe i szybkie. Skrzynia biegów działa płynnie i szybko. Jeśli chodzi o manualną zmianę biegów to zabawa jest przednia i wszystkim mogę polecić manetki. Mimo gabarytów wcale nie przeszkadzają i bez problemu można dostać się na przełączników. Wnętrze dość minimalistyczne ( dla mnie ogromny plus ) wykonane z dobrych materiałów ( nie widzę osobiście tutaj żadnej różnicy w porównaniu z BMW ). Siedzenia w Veloce są świetne, trzymanie boczne bardzo dobre, wygodne.

Dość często na forum padały pytania nt. hałasu podczas jazdy, jest troszkę głośniej niż w C300 ale dość porównywalnie do AR159.Kompletnie mi to nie przeszkadza, idź do punktu pierwszego czyli dużej przyjemności z jazdy. Z minusów, system start stop, który czasem denerwuje i go po prostu wyłączam. Mam nadzieję, że niedługo będzie można całkiem ten system wyłączyć ( teraz trzeba to robić manualnie manualnie ).

System multimedialny łopatologiczny, łatwy w obsłudze. Jakość dźwięku średnia, zdecydowanie mogłby być lepsza ale brałem podstawową wersję nagłośnienia i teraz trochę pluję sobie w brodę, że nie wziąłem HK.

Co do wyglądu to oczywiście kwestia subiektywna ale mi się podoba. Na żywo prezentuje się ciekawiej niż na zdjęciach. Na pewno zwarca uwagę, dzisiaj kilka osób podeszło na stacji i zadawali pełno pytań, facet robił zdjęcie z samochodu obok... interesujące doświadczenie :) Dużo osób mówi, że auto podobne jest do BMW ale cholera na takie nikt dosłownie nie reagował a tu...

Silnik brzmi na pewno ciekawie lecz do Q mu brakuje, może pokuszę się tutaj o jakieś modyfikacje. Szkoda, że nie zrobili wydechu w stylu 4C.

Wersja wyposażenia oczywiście Veloce z pakietami asystent kierowcy, convenience, navi, alarmem, łopatkami, szybami przyciemnianymi, czerwonymi zaciskami, kola 18.

Kilka zdjęć zrobionych po nałożeniu ceramiki ( bardzo polecam chłopaków ):

Screen Shot 2017-04-25 at 23.04.56.jpgScreen Shot 2017-04-25 at 23.04.40.jpgScreen Shot 2017-04-25 at 23.05.14.jpgScreen Shot 2017-04-25 at 23.05.34.jpgScreen Shot 2017-04-25 at 23.06.14.jpgIMG_20170420_154130.jpgIMG_20170420_154902.jpg

Niedługo dodam więcej tylko w końcu muszę przestać jeździć :D

Brakuje czarnego dachu. Pozdro :)

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka

jedyna słuszna firma detailingowa i Kube Bond :D

Nie napisałeś czy benza czy diesel...
Wnioskuję, że benza ;)
Super środek!

Widziałeś może na żywo kolor silverstone grey? Tak sobie myślę jakby pasował do Twojego wnętrza. W konfiguratorze ekstra :D

PS. Słuszny wybór kółek.

Fakt, czerwone wnętrze tak mi się spodobało, że nie zwróciłem uwagi na zegary :)

Bardzo ładnie się prezentuje. Kolor odpowiedni i wersja Veloce, która wypada znacznie lepiej niż podstawowe wersje Giulii.
Gratuluję zakupu.
Pozdrawiam.
- Rafał

Graty Garraty!!
Widzę ze masz podobne przemyslenia do moich nt auta łopatek siedzeń itp
Zajebiste auto!!!

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dzięki chłopaki ! :) Oczywiście do pytania wcześniej jest to benzyna. Po dzisiaj mogę tylko potwierdzić wrażenia z wczoraj, banan na twarzy dosłownie cały czas. Dalej nie mogę wyjść z podziwu jak pracuje układ kierowniczy. Cały czas szukam pretekstu, żeby tylko gdzieś pojechać czy wybrać dłuższą trasę. Niedługo jedziemy na Mazury, trasa ponad 1000 km to postaram się wrzucić dłuższy opis i wrażenia ale póki co jestem bardzo pozytywnie zaskoczony samochodem i jakością prowadzenia.

A to do ilu obrotów ten silnik może się kręcić? Ja wiem, że czerwone pole nie oznacza, że wyżej już się nie kręci czy coś, ale przy takich obrotach czerwone pole zaczynało się w mojej poprzedniej Omedze w dieslu :confused:

A to do ilu obrotów ten silnik może się kręcić? Ja wiem, że czerwone pole nie oznacza, że wyżej już się nie kręci czy coś, ale przy takich obrotach czerwone pole zaczynało się w mojej poprzedniej Omedze w dieslu :confused:
Toż to cywilna turbo benzyna R4. Po co kręcić go wyżej jak nic tam nie ma?

Fajowy środek.
Pozdrawiam

P9

Boska, świetne felgi. Garraty napisz mi na PW skąd jesteś bo może miał bym sprawę do Ciebie.

Biała ładniejsza niż czarna :) jak to mój gust się zmienił ostatnio ;] piękna i zajefajny środek.... zazdraszczam i pozdrawiam kolego

Samochód podoba mi się coraz bardziej, prowadzi sie swietnie. Bardzo dobrze radzi sobie w trudnych warunkach, sliska nawierzchnia czy stromy podjazd to zaden problem. Pierwsze 1000 km zrobione, sredne spalanie w cyklu mieszanym 11l/100, jazda dynamiczna glownie w trybie N i D.

fajny wóz. każdy przejechany kilometr musi dawać mnóstwo satysfakcji. a środek jest mega :wub:

Trochę po za tematem ale szukam do ślubu giuli veloce lub Q na 2018r był by ktoś chętny wspomóc swoim cackiem?

Amortyzatory
Powrót