[Giulietta] Alfa Romeo Gluietta Sport Wersja

• Autor wątku Autor wątku XJ6
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

XJ6

Nowy
Auto
AR Giulietta 1.4 TB Sport + LPG Tartarini EVO 01
Alfa Romeo Giulietta Sport Wersja

Dzień dobry!
Z racji tego, że zanim kupiłem swoje auto sporo się tu naczytałem i nadowiadywałem o waszych pojazdach, to chciałem przedstawić po zakupie swoją Giuliettę, kupioną m.in. po waszych zachętach:) Trafiła się 1.4 120 KM, czerwona jak na załączonych zdjęciach. Wydaje się, że dość dobrze wyposażona: pakiety komfort, widoczność i tech z kamerą cofania plus: biksenony ze spryskami, koło zapasowe, alarm fabryczny, nakładki na pedały, na lusterka, ori dywaniki gumowe plus ori bagażnik dachowy plus asystent doświetlenia lawety. Reszty nie pamiętam:) Aha - to mnie szczerze rozwaliło: instrukcja w języku polskim haha To w jakim ma być? W chińskim? Mam nadzieję, że auto będzie się spisywało dobrze. Póki co ledwo kilkaset km przejechane, ale wrażenia pierwszorzędne.
Czy ktoś tu ma wersję sport?:) Bo wydaje mi się, że to wersja dość rzadko spotykana. Ma czarne wykończenie wnętrza.

Załączniki

• do prez1.jpg
    do prez1.jpg
    105 KB · Wyświetleń: 26
  • do preze.jpg
    do preze.jpg
    103.1 KB · Wyświetleń: 20
  • do prezent 2.jpg
    do prezent 2.jpg
    81.2 KB · Wyświetleń: 22
  • Alfa4.jpg
    Alfa4.jpg
    75.8 KB · Wyświetleń: 25
  • Alfa5.jpg
    Alfa5.jpg
    84.6 KB · Wyświetleń: 24
  • do prezent 5.jpg
    do prezent 5.jpg
    77.2 KB · Wyświetleń: 21
  • do prezent 6.jpg
    do prezent 6.jpg
    43.8 KB · Wyświetleń: 11
Ostatnia edycja:
piękne autko - już je gdzieś widziałem :cool:

Aż strach pomyśleć gdzie...

- - - Updated - - -

Aż strach pomyśleć gdzie...:)

Bardzo ładna :) Felgi bardzo mi się podobają. Gratulacje!!

Z 17tek te felgi wymiatają

Te otworowe klasyczne dla Alfy felgi to mi się kiedyś bardzo nie podobały. No tak ze dwadzieścia lat temu, ale teraz uważam je za bardzo fajny typowo alfoski dodatek??????

- - - Updated - - -

Te otworowe klasyczne dla Alfy felgi to mi się kiedyś bardzo nie podobały. No tak ze dwadzieścia lat temu, ale teraz uważam je za bardzo fajny typowo alfoski dodatek

Gratulacje i żeby Ci dobrze się jeździło :)
Słuszny kolor dla alfy! :D

Dzięki wszystkim! Też mi się podoba:edziahurra:

Kilka nowych wiosennych. Montaż kamerki, dodatków.

- - - Updated - - -

Kolejne

Załączniki

• alfa2.jpg
    alfa2.jpg
    85.3 KB · Wyświetleń: 11
  • alfa1.jpg
    alfa1.jpg
    97 KB · Wyświetleń: 11
  • alfa3.jpg
    alfa3.jpg
    88.8 KB · Wyświetleń: 13
  • alfa5.jpg
    alfa5.jpg
    51.8 KB · Wyświetleń: 10
  • alfa6.jpg
    alfa6.jpg
    64.9 KB · Wyświetleń: 11
  • alfa7.jpg
    alfa7.jpg
    72.1 KB · Wyświetleń: 10
  • alfa41.jpg
    alfa41.jpg
    103.5 KB · Wyświetleń: 11
  • kamerka.jpg
    kamerka.jpg
    64.8 KB · Wyświetleń: 10
Felgi spoczko, choc do czerwieni mogłyby byc lekko ciemniejsze.

U siebie kamerkę też mam w tym samym miejscu. Ładnie idzie ją tam schować za lusterkiem, że nie przeszkadza w widoczności. No i kabelek też ładnie się chowa pod podsufitką i słupkiem prosto do schowka:)

BTW Ty dokładałeś ten schowek z siatki przyczepiony do panelu środkowego czy już miałeś w aucie? To jakaś dodatkowa opcja i można kupić w ASO czy coś z allegro?

Ja mam kamerke podlaczona do kabla zasilania usb w tunelu środkowym. Jest po kluczyku. Ta siatka jest w katalogu akcesoriów do Giulietty. 189 zł w ASO, co jest dla mnie cena absurdalna. Ja kupiłem na allegro dużo taniej. Dobrze się sprawdza jak muszę podlaczyc Android Auto do tego usb przed skrzynią. Wtedy kabel mi nie przeszkadza. Telefon jest blisko.

Ja mam kamerke podlaczona do kabla zasilania usb w tunelu środkowym. Jest po kluczyku. Ta siatka jest w katalogu akcesoriów do Giulietty. 189 zł w ASO, co jest dla mnie cena absurdalna. Ja kupiłem na allegro dużo taniej. Dobrze się sprawdza jak muszę podlaczyc Android Auto do tego usb przed skrzynią. Wtedy kabel mi nie przeszkadza. Telefon jest blisko.

Ja też mam moją podłączoną do panelu środkowego, tyle, że w gnieździe zapalniczki. Mam przedłużasz z kablem pociągniętym pod panelem środkowym, aż do schowka, a w nim trójnik i tam ładowarka samochodowa, kamerka i zostaje jeszcze jedno gniazdo puste. Też się wtedy odpala po przekręceniu kluczyka. Kiedyś planowałem w ogóle ukryć wtyczkę i podpiąć się pod przewody od zapalniczki, ale olałem sprawę, bo włożona wtyczka kompletnie nie przeszkadza, a kabel i schowany jest pod panel środkowy - wciśnięty pod ten plastik od strony pasażera przy wykładzinie.

A co do tej siatki to cena chora. Tym bardziej, że to pewnie też jakieś chińskie coś. Też się rozglądnę na allegro. Nie masz przypadkiem adresu do tej aukcji/kupującego?

No i gitara! Poszukam tego sprzedającego, bo w zeszłym tyg kupowałem.

Co to za felga? OEM czy inna. Dasz jakiś namiar?

Nie. To nie oryginali. Jak nie masz dojścia do serwisu to oryginałuy do Giulietty kosztują ok. 3000 za 17". To dla mnie za dużo. Te felgi to PSW model Dubai. Kupiłem w sklepopon.com za niecałe 1900 zł. Leżą idealnie. Popwierzchnie płaskie są srebrne, a wnętrze antracytowe. Dekielki pasuja od oryginałów. Epsonix ma takie same w Giulii tylko rozmiar inny oczywiście.

Ostatnia edycja:
Nie. To nie oryginali. Jak nie masz dojścia do serwisu to oryginałuy do Giulietty kosztują ok. 3000 za 17". To dla mnie za dużo. Te felgi to PSW model Dubai. Kupiłem w sklepopon.com za niecałe 1900 zł. Leżą idealnie. Popwierzchnie płaskie są srebrne, a wnętrze antracytowe. Dekielki pasuja od oryginałów. Epsonix ma takie same w Giulii tylko rozmiar inny oczywiście.

No właśnie widziałem ten wzór i jest naprawdę spoko. Pytanie jak z jakością tych felg? Jest to lepsze od tych wszechobecnych chińczyków?

Nie wiem. Dam znać na jesień. Ale wygląda ja na solidne. Na polskich forach nie ma narzekan na nie. Ktoś tam coś znalazł na forach zagr ale niż więcej nie wiem. Felgi są z polskiej dystrybucji, mają gwarancje. A wzór jest na podobieństwo włoskich co mi bardzo odpowiada.

Trochę (agro)tuningu hehe Meccanica emozioni obok włącznika Tartarinii wygląda doprawdy cudnie! hahaha
Miałby być na progach podświetlane nakładki, ale ich cena jest absurdalna do granic możliwości, więc sobie póki co odpuściłem. Nie dam 800 zł za dwa paski alu z diodą. Dlatego kupiłem te wesołe. Nie są drogie, a jakby się kiedy trafiły te podświetlane to nie będzie żal te zdjąć:)

Załączniki

• IMG-20190430-WA0007.jpg
    IMG-20190430-WA0007.jpg
    45.7 KB · Wyświetleń: 10
  • IMG-20190430-WA0005.jpg
    IMG-20190430-WA0005.jpg
    53.4 KB · Wyświetleń: 10
  • nowe naklejki.jpg
    nowe naklejki.jpg
    84.7 KB · Wyświetleń: 10
  • ramki.jpg
    ramki.jpg