Ranyboskie, od sierpnia cisza... Tak nie może być
Z rzeczy ciekawszych:
Giulia dostała downpipe ze sportowym katem i odpowiednie strojenie. Jest miło, ale zastanawiam się czy nie wywalić tłumika Ultera i zrobić custom z większą puchą dla większego komfortu na co dzień. Ulter nie jest zły przy takiej opcji, ale można zrobić to lepiej. Lepsze wrogiem dobrego
Dodatkowo wydech dostał sterownik od Shopefi. Na razie kontroluję to z telefonu (po bluetooth, apka na Androidzie), ale docelowo chcę wpiąć mu sygnał w jakiś guzik bliżej kierowcy. Tak żeby nie trzeba było grzebać w telefonie do zmiany
Po 31500 w zeszłym tygodniu zmienione świece. Nie wyglądają jakoś fantastycznie, a producent przewiduje wymianę po 60 000...
Od grudnia auto jeździ na filtrze od Sprintfilter.
No i najświeższy temat. Do tej pory jeździłem ze skrzynią basową w bagażniku, co okazało się być dosyć irytujące bo skrzynia swoim kształtem (głównie przez wysokość) nie dała się ustawić w żadnym kącie i zabierała sporo użytecznej przestrzeni. Do wyboru miałem znaleźć lub wykonać jakąś skrzynię, która by stanęła np. pod samą kanapą lub zabudować podłogę. Wybrałem zabudowę podłogi

Dzięki temu mamy do dyspozycji cały bagażnik tak jak fabryka dała. Membrana głośnika jest osłonięta maskownicą i nic mu się nie stanie - można spokojnie wozić bagaże. Nad wrzucaniem (dosłownie) cegłówek bym się trzy razy zastanowił
Głośnik od Swansa, rozruszany wzmacniaczem Excursion ze sterowaniem gałą w schowku kierowcy

Dzięki zastosowaniu osobnego monobloka mam teraz dwa wolne kanały w poprzednim wzmacniaczu. Kto wie, może pasażerowie z tyłu też dostaną lepsze głośniki kiedyś?
Więcej szczegółów i fot na profilu FanaticAudio:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4695395463889185&id=163858823709561
Z rzeczy zwykłych:
Olej zmieniony w grudniu przy 29 tysiącach. Trochę więcej niż zazwyczaj 5-6 tysięcy, ale w pół roku od poprzedniej wymiany trochę jeżdżenia było, w tym Włoska Wiosna czy Forza Italia.
Na deser foto z Forza Italia