[Giulia] B-Tech Grigio Vesuvio

Wcześniej było super ale teraz zrobiłeś ostrego Kota z tej Giuli,jak wyżej ktoś napisał... niebo a ziemia do tego lambo co wstawiłem. Mam nadzieję że może uda się teraz gdzieś przeciąć na mieście, chętnie bym zobaczył jak to teraz wygląda.
Pozdrawiam.

Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka

Wcześniej było super ale teraz zrobiłeś ostrego Kota z tej Giuli,jak wyżej ktoś napisał... niebo a ziemia do tego lambo co wstawiłem. Mam nadzieję że może uda się teraz gdzieś przeciąć na mieście, chętnie bym zobaczył jak to teraz wygląda.
Pozdrawiam.

Auto jeździ krócej niż tydzień a już coraz częściej słyszę, że ktoś widział na mieście :D Gdyby ktoś potrzebował auta na dojazdy do kochanki to nie polecam.

I wskoczył zestaw kół letnich :)
PXL_20210430_122921663.jpg

Oprócz tego do odnotowania:
- serwis klimy
- wymiana klocków hamulcowych z przodu - wytrzymały 20 tysięcy km.

Też będę wypatrywał, bo jestem ciekaw jak to na żywo wyglada. No i temat watku przydałoby sie zmienić ;)

No i długo nie musiałem wypatrywać :) dziś w drodze na Olkusz czarne Stelvio :) No ale już wiem skąd wracałeś. W słońcu na żywo petarda. Ale do kochanki to nie ma bata, bo nawet moja żona zauważyła - „o patrz ta pomarańczowa co mi pokazywałeś wczoraj”

Ostatnia edycja:
No i długo nie musiałem wypatrywać :) dziś w drodze na Olkusz czarne Stelvio :) No ale już wiem skąd wracałeś. W słońcu na żywo petarda. Ale do kochanki to nie ma bata, bo nawet moja żona zauważyła - „o patrz ta pomarańczowa co mi pokazywałeś wczoraj”

Hahaha, wiedziałem, że jak ktoś z kilometra się uśmiecha i pokazuje palcem to nie jest przypadek :D

No tego to sie nie da nie zauważyć. Czy ty sie czasem włóczysz po ulicy Turowicza?

Lada moment miną dwa lata :)

Dzisiaj rdzawa pojechała na przegląd dwuletni. Przebieg jakieś ~21 500.

Na przegląd pojechałem niestety z dwoma awariami/usterkami:
* padnięta klimatyzacja
* trzeszczący któryś z głośników w lewych tylnych drzwiach

Klimatyzacja zdiagnozowana jako jakiś problem z chłodnicą klimatyzacji. Do wymiany na gwarancji. Tak samo głośnik. A że na części trzeba czekać to do wymiany mogę sobie potestować Stelvio MY20 w Business :D

Wcześniej w maju czwarta już wymiana oleju.

Giulia odebrana. Klima chłodzi aż miło :)

PXL_20210615_190707520.jpg

Przy okazji dokupiona rozszerzona gwarancja do 4 lat / 60 000 km.

Kilka spotrzeżeń po kilku dniach i ~400 kilometrów z poliftowym Stelvio:
  • nowy wybierak skrzyni jest super. Obszyta skórą przyjemnie leży w dłoni. Kształt również na plus. Dodatkowo przyciski P i ten z tyłu chodzą tak, że aż wstyd, że przedliftowa jest taka słaba.
  • brak łopatek to smutek
  • stały brak keyless też
  • promień zawracania Stelvio w Q4 względem Giulii RWD to przepaść.
  • dotykowy ekran to ciekawy bajer. Po powrocie łapałem się na tym, że chciałem dotykać mojego ekranu. Ale raczej nie będzie mi go brakować.
  • pokrętło główne na tunelu też jest wykonane o wiele lepie.
  • polift wyłącza radio razem z silnikiem. Mój przedlift wyłącza dopiero kiedy otworzę drzwi. Nie znalazłem takiej opcji w polficie, a przydałoby się :D
  • Stelvio prowadzi się dobrze, ale w wielu momentach gdzie w grę gabaryt i masa czuć, że to jednak SUV

Pierwsze 3 strasznie ciemne.... zabija to efekt. Dziwnie ustawione parametry.

Ostatnie 2 zdecydowanie lepsze.

Pierwsze 3 strasznie ciemne.... zabija to efekt. Dziwnie ustawione parametry.

Ostatnie 2 zdecydowanie lepsze.

Prawda. Jest to ciekawe, pokazuje auto w zupełnie innym kolorze, ale wolę zwykłe ujęcia. Ale ja się w sumie na fotografii automotive nie znam :D

Ranyboskie, od sierpnia cisza... Tak nie może być :D

Z rzeczy ciekawszych:

Giulia dostała downpipe ze sportowym katem i odpowiednie strojenie. Jest miło, ale zastanawiam się czy nie wywalić tłumika Ultera i zrobić custom z większą puchą dla większego komfortu na co dzień. Ulter nie jest zły przy takiej opcji, ale można zrobić to lepiej. Lepsze wrogiem dobrego :)

Dodatkowo wydech dostał sterownik od Shopefi. Na razie kontroluję to z telefonu (po bluetooth, apka na Androidzie), ale docelowo chcę wpiąć mu sygnał w jakiś guzik bliżej kierowcy. Tak żeby nie trzeba było grzebać w telefonie do zmiany :)

Po 31500 w zeszłym tygodniu zmienione świece. Nie wyglądają jakoś fantastycznie, a producent przewiduje wymianę po 60 000...
PXL_20220205_165731957.jpg

Od grudnia auto jeździ na filtrze od Sprintfilter.

No i najświeższy temat. Do tej pory jeździłem ze skrzynią basową w bagażniku, co okazało się być dosyć irytujące bo skrzynia swoim kształtem (głównie przez wysokość) nie dała się ustawić w żadnym kącie i zabierała sporo użytecznej przestrzeni. Do wyboru miałem znaleźć lub wykonać jakąś skrzynię, która by stanęła np. pod samą kanapą lub zabudować podłogę. Wybrałem zabudowę podłogi :)
273527231_4695394840555914_5748261376715549306_n.jpg273624305_4695394843889247_6262237748781980163_n.jpg273472613_4695394890555909_5838248000575102694_n.jpg

Dzięki temu mamy do dyspozycji cały bagażnik tak jak fabryka dała. Membrana głośnika jest osłonięta maskownicą i nic mu się nie stanie - można spokojnie wozić bagaże. Nad wrzucaniem (dosłownie) cegłówek bym się trzy razy zastanowił :D

Głośnik od Swansa, rozruszany wzmacniaczem Excursion ze sterowaniem gałą w schowku kierowcy :) Dzięki zastosowaniu osobnego monobloka mam teraz dwa wolne kanały w poprzednim wzmacniaczu. Kto wie, może pasażerowie z tyłu też dostaną lepsze głośniki kiedyś? ;)

Więcej szczegółów i fot na profilu FanaticAudio: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4695395463889185&id=163858823709561

Z rzeczy zwykłych:
Olej zmieniony w grudniu przy 29 tysiącach. Trochę więcej niż zazwyczaj 5-6 tysięcy, ale w pół roku od poprzedniej wymiany trochę jeżdżenia było, w tym Włoska Wiosna czy Forza Italia.

Na deser foto z Forza Italia
FB_IMG_1632069467614.jpg

Ciekawa zabudowa Sub'a. Rozumie, że bardzo nie wozisz nic w bagażniku przez możliwośc zarwania kratki(?)

Rozumie, że bardzo nie wozisz nic w bagażniku przez możliwośc zarwania kratki(?)

Wszyscy o to pytają... dlatego z góry napisałem :D

Dzięki temu mamy do dyspozycji cały bagażnik tak jak fabryka dała. Membrana głośnika jest osłonięta maskownicą i nic mu się nie stanie - można spokojnie wozić bagaże. Nad wrzucaniem (dosłownie) cegłówek bym się trzy razy zastanowił

Gdybym nic nie woził to nie robił bym zabudowy odsłaniającej cały bagażnik :)

Trzymam kciuki żeby dało radę bo ergonomicznie to idealny temat.

Cześć, nie śledzę od początku. Napis GIULIA na tyle oklejony czy zmieniłeś na gotowy czarny? W jakim kolorze są dodatki: lusterka, spoiler, dokładki progowe? Dach jest oklejony czy jest szklany ?

Ostatnia edycja:
Napis GIULIA na tyle oklejony czy zmieniłeś na gotowy czarny?

Ani jedno ani drugie. Fabrycznie czarny, widać na zdjęciach po wyjeździe z salonu. W pierwszym poście.

W jakim kolorze są dodatki: lusterka, spoiler, dokładki progowe?

Lusterka girgio miron, fabrycznie. Spoiler i progi w czarnej folii.

Dach jest oklejony czy jest szklany ?

Oklejony. To też dobrze widać po wszystkich zdjęciach od początku gdzie był szary i ewidentnie nie szklany, a dwie strony temu jest nawet dokładne zdjęcie z momentu kładzenia folii na dach.

Ja dobrze nie widzę dlatego musiałem zapytać :) Dzięki !

Amortyzatory
Powrót