• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Stelvio] AR Stelvio Quadrifoglio

krawat

Nowy
Auto
AR 155v6; AR Stelvio Q
Witam,

Przedstawiam wam swoją nowa Włoszkę :)
Stelvio Q :)
C61BAAAC-84D6-42AB-9FD5-66E8174447D5.jpg31E8C9CE-A5BF-4B8D-8BE1-45E0190A8680.jpgDA0768E0-BEE6-4506-B09E-B08253E014B1.jpeg

Samochód w moich rękach od troszkę ponad tygodnia :)

Kilka zdjęć z lokalnych eventow poniżej.

No w końcu odpowiednia bella :)

:love::love::love: piękna. Więcej zdjęć prosimy.

Jakie felgi? 20 cali?

Fajne Stelvio, w wersji Q to auto jest naprawdę cool :)

Tęsknisz za muskułem?

Tęsknisz za muskułem?

Tomaz nie żartuj, za czym tu tęsknić jak taka Bella w garażu. Już gratulowałem nowego wozu ale dodam, że kolor idealnie pasuje do tej wersji :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Kolor jedyny słuszny :)
Wbrew pozorom jazda mustangiem jest genialnym doświadczeniem i bardzo mi brakuje jazdy wolnossącym V8 RWD :)
Nie można tych samochodów jednoznacznie porównać ale i jeden i drugi daje niesamowite emocje i wrażenia z jazdy.

Tomaz nie żartuj

Wcale nie żartuję.

Wbrew pozorom jazda mustangiem jest genialnym doświadczeniem i bardzo mi brakuje jazdy wolnossącym V8 RWD
Nie można tych samochodów jednoznacznie porównać ale i jeden i drugi daje niesamowite emocje i wrażenia z jazdy.

Tak myślałem. Mocne turbo są szybkie. Ale wolne ssaki (a szczególnie V-ki) nawet jeśli są wolniejsze to mają to trudno definiowalne 'coś', takie złożenie tych kilku cech (reakcja na gaz, liniowość itd.) które powoduje, że chcesz do nich wracać. O dźwięku nie wspominając :)

Najładniejszy kolor w stelvio/ no może jeszcze biały/:)
Gratulacje.

Wcale nie żartuję.

Tak myślałem. Mocne turbo są szybkie. Ale wolne ssaki (a szczególnie V-ki) nawet jeśli są wolniejsze to mają to trudno definiowalne 'coś', takie złożenie tych kilku cech (reakcja na gaz, liniowość itd.) które powoduje, że chcesz do nich wracać. O dźwięku nie wspominając :)

Wiadomo, każdy czasem ma ochotę na dobrego hamburgera ale nie można go porównywać do wykwintnego, włoskiego dania. A takim z pewnością jest Stelvio Q, jeden z najlepszych sportowych SUV ów na rynku. W ostatnim teście Motor-u przegrał tylko z Lamborghini URUS.
Porównywanie silnika V6 z genami Ferrari do przedpotowego v8 dla mnie jest jednoznaczne.

Wyglądają dobrze te felgi pomimo że, zgodzę się, powinny być grafitowe ;p

Kolor to Competizione Red?

Gratulacje wyboru autka! :D

Porównywanie silnika V6 z genami Ferrari do przedpotowego v8 dla mnie jest jednoznaczne.

Nie wiem jaki potop masz na myśli, ale jeśli zalew uturbionych jednostek to faktycznie masz rację - przedpotopowe :P
I za to kocham te V8. Zdaje się, że nie tylko ja.

Wiadomo, każdy czasem ma ochotę na dobrego hamburgera ale nie można go porównywać do wykwintnego, włoskiego dania. A takim z pewnością jest Stelvio Q, jeden z najlepszych sportowych SUV ów na rynku. W ostatnim teście Motor-u przegrał tylko z Lamborghini URUS.

Czasem się doszukuję w Twoich postach informacji o ironii, niestety nigdy jej nie znajduję co dziwi mnie niezmiernie.

Nie chce mi się silić na porównania, ale to "włoskie danie" to V8 z uciętymi dwoma jądrami, ponadto SUV to SUV - auto pozbawione sensu innego niż "praktyczność" i tak naprawdę poza nią ma same wady. Nie dziwi mnie Twoje nagrzanie na Giulię Q (ma sens), ale na Stelvio? Miałbyś choć trochę szacunku do samego siebie i zachował twarzy. Trzeba umieć czasami "zjechać" wytwór zrobiony tylko pod modę przez swoją ukochaną markę. Bo świat zmierza ku SUV'om, staruszkom łatwiej wsiąść czy wysiąść, czujesz się bezpieczniej i generalnie jest taka moda, finito, nic ponad to.

Nie wiem dlaczego tak się mnie doczepiłeś ale bardzo się Cieszę, że Alfa wypuściła tak udany model, jakim bez wątpienia jest Stelvio Q. Samochód, który daje najlepszą frajdę z jazdy spośród SUV-ów i na tle innych w swoim segmencie wyróżnia się wspaniałym prowadzeniem . Oczywiście bardziej bym się cieszył jakby wypuścili równie udane coupe ale bądźmy realistami, skoro jest popyt na takie wozy to trzeba posiadać je w swojej ofercie.
Genialne jest jednak to, że Stelvio nawet w cywilnej wersji to nie jest taki SUV jak wszystkie inne ale jest zrobiony we własnym, niepowtarzalnym stylu Alfy - prowadzi się jak sedan, osiągi ma jak hothatch i wygląda bosko jak na swój segment. Posiadanie takiego SUVa w ofercie to nie wstyd. Podejrzewam, że jak byś się Stelvio Q przejechał to też byś zmienił zdanie.
Dla jasności - sam bym wolał Giulię Q ale Stelvio w topowej wersji tez mi się podoba :)

Statyczny, a my się ostatnie nie mijaliśmy obok Comarchu czyt. Politechniki Krakowskiej?

Stelvio w tej wersji wygląda cudnie, tylko dlaczego srebrne felgi?

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót