[Giulia] Alfa Romeo Giulia Veloce Ti MY2020

Luke77

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulia Veloce Ti 280KM Benzyna MY20, Alfa Romeo Giulietta Distinctive 170KM Benzyna
Witajcie,

W końcu jest, po prawie siedmiu (!!!) miesiącach oczekiwania: Giulia Veloce Ti MY2020.
Jak jeździ wiadomo, ciągły banan na gębie, szukam ciągle pretekstu żeby tylko gdzieś pojechać ;)

Auto mam od miesiąca, dopiero teraz udało mi się zrobić kilka zdjęć:

Alfa Romeo Veloce TI - 01.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 02.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 03.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 04.jpg
Alfa Romeo Veloce TI - 05.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 06.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 07.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 10.jpg
Alfa Romeo Veloce TI - 09.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 08.jpg

Zdjęcia w lepszej rozdzielczości tutaj.

Z ciekawszych rzeczy na pokładzie (ponad wyposażenie Ti):
  • Audio Harman Kardon
  • Tapicerka skóra / alcantara z czerwoną nicią
  • Dach panoramiczny
  • Lakier Rosso Competizione
  • Asystent Kierowcy Plus
  • Kamera cofania
  • Ładowarka bezprzewodowa
Z akcesoriów:
  • Podświetlenie kałuży logo Alfa Romeo
  • Mata do bagażnika
  • Dywaniki zimowe
Dodatkowo dojdzie:
  • Karbonowa lotka na klapie bagażnika
  • Znaczek Ti przy napisie Veloce

Poza tym Giulia już dostała profesjonalną ceramikę + zabezpieczenie folią.

Gratulacje! Jak zwykle: jest "piękna, pociągająca, zachwycająca" i w najszybszym kolorze, czytaj: spełnienie marzeń ;-)

No chłopie pojechałeś...
Zajebista, myślę że ten kolor robi robotę dopiero na żywo tak naprawdę. Lusterka i scudetto w carbonie, lotka będzie do kompletu, rewelacja. Gratuluję

Gratulacje.
Świetny egzemplarz!
Pozdrawiam.
Rafał

Dodatkowo dojdzie:
Karbonowa lotka na klapie bagażnika
Znaczek Ti przy napisie Veloce

Tego znaczka to fabryka zapomniała dodać? W katalogach MY2020 na VTi były ten znaczek zawsze i jego brak tutaj jest dla mnie zaskoczeniem.

Gratuluję super sztuki! Niech służy i daje tyle radości co mi a na pewno będziesz zadowolony :D

No chłopie pojechałeś...
Zajebista, myślę że ten kolor robi robotę dopiero na żywo tak naprawdę. Lusterka i scudetto w carbonie, lotka będzie do kompletu, rewelacja. Gratuluję
Dokładnie, ten kolor jest niesamowity, zależności od ilości słońca odcień się zmienia, widać to nawet na zdjęciach.
Dodatkowo ceramika jeszcze go "wyciągnęła".

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Tego znaczka to fabryka zapomniała dodać? W katalogach MY2020 na VTi były ten znaczek zawsze i jego brak tutaj jest dla mnie zaskoczeniem.

Gratuluję super sztuki! Niech służy i daje tyle radości co mi a na pewno będziesz zadowolony :D
Z tym znaczkiem jest chyba tak że zależy to od kraju. Jak patrzę na filmiki na YT to np. wersje niemieckie mają ten znaczek a w Grecji już nie. Ale możliwe że jest tak jak mówisz i po prostu zapomnieli, tak jak zapomnieli o karbonowej lotce (była a zamówieniu).
Poza tym Veloce Ti na inne rynki ma na drzwiach czerwone elementy skórzane, a moja nie ma (poza czerwoną nicią) ale może to też od czegoś zależy...

Z tym znaczkiem jest chyba tak że zależy to od kraju. Jak patrzę na filmiki na YT to np. wersje niemieckie mają ten znaczek a w Grecji już nie

A obie są Velcoe Ti po lifcie? Przed liftem Ti miało po prostu czarny napis Velcoe. Wyróżnik Ti na błotniku pojawił się w tym roku.

Poza tym Veloce Ti na inne rynki ma na drzwiach czerwone elementy skórzane, a moja nie ma (poza czerwoną nicią) ale może to też od czegoś zależy...

Heh, no po lifcie dali możliwość wrzucenia czerwonych boczków (i chyba dolnej części deski) bez konieczności brania czerwonej skóry (tak jak w Quadrifoglio). Natomiast w stylu klasycznym dla Alfy nie mogę tego obecnie wyklikać w konfiguratorze na żadnej wersji (może mi się przywidziało? :D ). Być może na Velcoe Ti nie przewidzieli takiej opcji też. Ciężko to zweryfikować wspaniałej synchronizacji tego co sprzedają a tego co opisują w cennikach :D

A obie są Velcoe Ti po lifcie? Przed liftem Ti miało po prostu czarny napis Velcoe. Wyróżnik Ti na błotniku pojawił się w tym roku.
Tak, tak, mówimy o poliftach.
Może się po prostu znaczki skończyły w fabryce...

Heh, no po lifcie dali możliwość wrzucenia czerwonych boczków (i chyba dolnej części deski) bez konieczności brania czerwonej skóry (tak jak w Quadrifoglio). Natomiast w stylu klasycznym dla Alfy nie mogę tego obecnie wyklikać w konfiguratorze na żadnej wersji (może mi się przywidziało? :D ). Być może na Velcoe Ti nie przewidzieli takiej opcji też. Ciężko to zweryfikować wspaniałej synchronizacji tego co sprzedają a tego co opisują w cennikach :D
To co widziałem to była skóra / alcantara z czerwoną nicią.

Tutaj jest niemiecka Veloce Ti widać te czerwone boczki i znaczek Ti:
https://youtu.be/u5Ve-Et_Ba8
A tu wersja grecka boczki czerwone ale znaczka nie ma:
https://youtu.be/-S5vl-GngFI

Panie kolego dołączam się do tych ochów i achów ... jednym słowem petarda

Auto świetne, przydałyby się nieco lepsze fotki, żeby jeszcze bardziej móc popodziwiać.

Auto świetne, przydałyby się nieco lepsze fotki, żeby jeszcze bardziej móc popodziwiać.
Wiem, wiem, będą lepsze fotki, z prawdziwego aparatu a nie z telefonu, w studio detailingowym zrobili sesję ;) Jak tylko dostanę zdjęcia to udostępnię.

Piękna sztuka, te fotele i całe wnętrze z TI jest mega, o lakierze nie wspominając ;)
Troszkę brakuje mi pakietu carbon TI czy jak on się teraz zwie, lotka na pewno będzie ładnie pasować ;) Gratulacje zakupu!

Piękna sztuka, te fotele i całe wnętrze z TI jest mega, o lakierze nie wspominając ;)
Troszkę brakuje mi pakietu carbon TI czy jak on się teraz zwie, lotka na pewno będzie ładnie pasować ;) Gratulacje zakupu!
Dzięki.
Pakietu Karbon nie można wziąć z panoramicznym dachem, taka sytuacja :)
Ale pakiet Karbon to lotka + przedłużenia progów (czy jak to nazwać).
Więc dołożona lotka to połowa pakietu ;)
Ale osłony lusterek, scudetto, same progi z przodu, konsola, tunel środkowy i obramowania klamek są karbonowe.

Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
Zrobiłem jeszcze kilka fotek po ciemku, widać wtedy podświetlenie progów i podświetlenie kałuży.
Oświetlenie w środku nazywa się ambientowe, nie mam pojęcia czy we wszystkich Giuliach jest takie samo czy zależy od wersji.
Nie wiem czy ono nie idzie w parze z ciemnym wykończeniem wnętrza ale mogę się mylić.

Alfa Romeo Veloce TI - 11.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 12.jpg Alfa Romeo Veloce TI - 13.jpg

Świetny kolor, i kolejna super doposażona wersja. Gratuluję i szerokiej drogi!

Wow, piękna sztuka!
I na zewnątrz i w środku. Pakiet TI robi robotę! :)

Gratuluję dobrego wyboru ;)

Nie przejeżdżałeś przez Plac Orląt wczoraj? Bo jechała taka Giulia przede mną :)

Ale piękna!! W dodatku w rosso competizione... zazdroszczę! Gratulacje! :cool:

Amortyzatory
Powrót