Warsztaty w Opolu i okolicach

• Autor wątku Autor wątku alfa147ss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Wydaje mi sie ze to indywidualnie cena zalezy przedewszystkim czy jest sie tam pierwszy czy kolejny raz i czy czesci kupuje sie u nich.Ja np przy wymianie oleju i filtra oleju sie potargowalem i za wymianke zaplacilem 8 zeta+ 30 za oryginalny filtr oleju.
Olej Selenia WR cena jak wszedzie.Na necie taniej pewnie ale trzeba doliczyc koszty wysylki i robocizne wyjdzie na to samo albo drozej.
Filtr Powietrza- 70.00
Filtr paliwa -122,00
Czujnik wody w filtrze paliwa-60,00
paraflu 1l koncentrat -33,00
W sumie 2 filtry + czujnik+paraflu+zaroweczka przy rejestracji wyszlo mi 460 zeta.Najwazniejsze, ze wymieniaja to co trzeba i jestem spokojny ze bedzie szybko i dobrze.Nie mam czasu na szukanie czesci ani na zostawianie auta na dluzej jak poltorej godziny :) Wszystkie czesci nowe i oryginalne.Dla mnie to jest najwazniejsze.Niedawno zostawilem samochod w innym warsztacie w Opolu ze swiecami zarowymi do wymiany i chcieli mnie naciagnac na 3 tys.(Ukrecili gwint)I pare innych rzeczy,mowili ktore wyszly z czasem ze nei mieli racji.Wole troszke doplacic i miec swiety spokuj.Wczesniej mialem filtry z Filtrona nie byly zle.Ale po zalozeniu oryginalnych filtrow auta nie poznalem.Szczegolnie teraz jak jest mroz .Pozdro

no prosze!!! ja byłem wymienic przewody wn czesci + robocizna niecale 1000 zl ale po wszelkich negocjacjach bo powiedziałem ze tyle nie zaplace zeszli do niecalych 500 a i pan stwierdzil ze jest do wymiany uszczelka pod pokrywa zaworow ale jest ryzyko ze sie zerwa sruby i bedzie trzeba cala nowa obudowe wymienic!!! jak dla mnie to masakra nie polecam tych partaczy nikomu, raz ze potwornie drogo to jeszcze komplenie nie profesjonalnie

a tak swoja droga to jak do tej pory to kazdy serwis u mnie za liczyl jakas wtope, np ostatni wymieniajac linke hamulca recznego przeprowadzil ja przez sprezyne od zawieszenia :) rozbawilo mnie to do lez :)

Ostatnia edycja:
dziwne nikt nie pisze tutaj o serwisie SILESIA na bodajże oleskiej...

Skoro dziwne to napisze, że wiecej tam samochodu mojego nie zobaczą.

Alfka stoi teraz po stłuczce w ASO u Janeczki. Dodatkowe Malowanie juz prywatnie wyniesie mnie mniej niż w nieautoryziowanym serwisie. Zawsze u nich zostawiam Alfe, a jeżdziłem juz po paru mechanikach w Opolu.

Nie mam pojęcia, ale jak znajdziesz to daj znać, też mi się przyda.

To ja też się przyczepie do tematu.
Okolice Zabrza/Katowic, jakis zaufany i warty odwiedzenia "serwis" ktory podejmie sie wymiany rozrzadu, olejów (czyli rzeczy do zrobienia po zakupie auta)?
Pozdrawiam

a ja mam pytanie :) jako że ja do opola dojeżdżam na studia i nie wiem gdzie sa jakieś pochowane jeszcze sklepy pytanie do tubylców:) gdzie w opolu dorobie kluczyk z immo ????:)

słyszłem ze na krapkowickiej koło niskiego, waskiego wiaduktu. w budynku wolno stojacym (reklamy widoczne z drogi)
ale wydaje mi sie ze tanio nie dorobisz klucza

Ja po raz drugi polecam gorąco serwis "Auto-Service" Henryk Lukoszek, Opole, ul. Mehla 26 A
dorobili się strony internetowej: http://www.fiatlukoszek.pl/

Po już chyba 2 latach bezproblemowej jazdy pojawił się u mnie problem, Alfa gasła przy podjeżdżaniu
do skrzyżowania. Czasami, nie zawsze, z klimą włączoną częściej. Problem okazał się nietrywialny,
brak dziur w dolocie, przepustnica ze zintegrowanym krokowcem działa bez zarzutu, parametry ok
a gaśnie :) chłopcy 1.5 tygodnia walczyli i znaleźli :) zaworek na odmie :) Do czego zmierzam,
problem był trudny, komp nic nie pokazywał, wymienianie części nie pomagało ale się nie
poddali, nie boją się trudnych sytuacji. Czy dany serwis jest dobry rozpoznaje się po tym,
jak się zachowują pracownicy jak są problemy, a nie jak się olej czy opony wymienia.
Oni walczyli długo, inny serwis chciałby się mnie pozbyć jak najszybciej. Polecam.

Tylko warto jest z kierownikiem, ze Staszkiem rozmawiać, tam jest jeszcze jeden Pan
do obsługi klientów, szkoda na niego nerwów... postkomunistyczny relikt czasów petentów a nie klientów...

o ile wiem p. Lukoszek zostal "pozbawiony" autoryzacji Alfy. ja osobiscie rowniez mam niemile wrazenia z wizyty u nich. podobnie z silesia na oleskiej, wczesniej byli na ozimskiej.
teraz w ASO u p. janeczki robili mi rozrzad w 156 2.5 V6, robili 3 dni, w sumie bylem zly ze tak dlugo ale zrobili dobrze, w kilku opolskich serwisach nikt nie chcial sie tego podjac, wymowki byly rozne..

kol. OO__V__OO: felgi alu regeneruja w latexie, za sztuke biora 120zl, ale kolo ZUS (ul wroclawska i skret w prawo zaraz za przystankiem pks) biora polowe z tego.

do zobaczenia na drodze ;)

o ile wiem p. Lukoszek zostal "pozbawiony" autoryzacji Alfy
Ale jaja :) pewnie poszło o to że robią też francuzy :) no ale ja im mogę tylko zarzucić,
że zawsze mają opóźnienie, robota zawsze była porządna.

O Pietia następny kolega z Opola ciekawe czy czynnie będzie sie udzielał na spotach i sprawach organizacyjnych:).Tam co robilismy hamulce robia tez klime

Ja jak klimę, to polecam gościa z Boguszowic. Nie tylko napełnia, ale jak trzeba, to dorabia tez przewody, zakuwa itd. Więc kompleksowe usługi to tam. A jak tylko napełnienie, czy tam dezynfekcja, to właśnie na Niemodlińskiej w Auto-Delic robie wszystko i nie narzekam ;) Wiele rzeczy już tam zrobiłem ( nie tylko dlatego,że jest to zakład na przeciwko mnie ;] ) i nie narzekam.

---------- Post added at 21:55 ---------- Previous post was at 21:54 ----------

A kolega Darek. S kiedyś na Niemodlińskiej mi odmachał ;)

No i co Pietia, dokgadałeś się? Bo w sumie bym też przegląd klimy zrobił. Działać działa, ale zadbać zawsze można :)
Jakby się nas kilku zebrało to cena realna do osiągnięcia ponownie?

Ozzy tak dogadałem się wstępnie dzięki znajomością ze studiów. Jutro dzwonię i mam nadzieję, że tego samego dnia będę mógł podjechać.

---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:39 ----------

Przy okazji. Ozzy może podjedziesz w poniedziałek na spot?

Amortyzatory
Powrót