Warsztaty w Opolu i okolicach

• Autor wątku Autor wątku alfa147ss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Witam,Jeśli chodzi o Opole to polecam K-Sport na ul.Oświęcimskiej 115A (Grotowice,kawałek za osiedlem metalchem jadąc od strony Opola)chłopaki (2 braci) to pasjonaci sportów motorowych (rajdy,wyścigi górskie itd.)przygotowują auta do sportu ( przygotowywali chyba tez AR 155 na mistrzostwa Polski wyścigów górskich na Górze Świętej Anny :) ).Specjalizują sie głownie w autach francuskich ale robią chyba wszystkie marki i wszystko.Mają dostęp do częsci oryginalnych jak tez zamienników.Są przystępni cenowo ale przedewszystkim robią solidnie !Sam tam serwisuje swoja Alfe jak i Opla żony.Polecam !

Słyszałem też o nich miłe słowa na innym forum opolskim:)

A wracając do tematu klimy to robił ktoś w Atechu? Bo słyszałem że czasami też tam mają jakieś promocje na usługi związane z serwisem klimy.
Ma ktoś może jakiś namiar na jakiś wolny podjazd/kanał w Opolu lub najbliższej okolicy?

Ostatnia edycja:
Atech z tego co słyszałem nie ma najlepszej opinii. Ja robię prywatnie u znajomego na Grudzicach. Jak chcesz numer to pisz PW.

Atech z tego co słyszałem nie ma najlepszej opinii
Kiedyś chciałem założyć blokadę skrzyni biegów, tj. niedźwiadka, w ATECHu,
to było dawno, jak jeszcze Hondą Civic jeździłem. Podliczyli mnie wtedy o 140zł więcej niż w ASO Alfa Romeo :)
330zł w ASO, 470zł w ATECH'u, te same części :nono:
Kiedyś to był taki zakład montujący alarmy i robiący łatwe rzeczy dla przyjezdnych z Niemiec. Dla Niemców wychodziło tanio, dla mnie absurd.
Nigdy więcej tam nie pojechałem.

Z czystym sumieniem polecam warsztat zajmujący się układem wydechowym na Kępskiej 2 ANMAR -szybko,tanio a co najważniejsze solidnie:D

Kiedyś chciałem założyć blokadę skrzyni biegów, tj. niedźwiadka, w ATECHu,
to było dawno, jak jeszcze Hondą Civic jeździłem. Podliczyli mnie wtedy o 140zł więcej niż w ASO Alfa Romeo :)
330zł w ASO, 470zł w ATECH'u, te same części :nono:
Kiedyś to był taki zakład montujący alarmy i robiący łatwe rzeczy dla przyjezdnych z Niemiec. Dla Niemców wychodziło tanio, dla mnie absurd.
Nigdy więcej tam nie pojechałem.

firma masakra byłem kiwdys wymienic obudowe pilota do alarmu - cena ok 40zl z uszkodzonym alarmem miałem akcje ponad 2 msc tam pracuje banda idiotów nie potrafia nawet poskrecac auta jak rozebrali ( odebrałem auto z zdemontowanym progiem a kolejnym razem w ramach reklamacji nie skrecili tapicerki tylnej klapy) , a do tego nie radza sobie z prostymi czynosciami typu połączenie przerwanych kabli i izolacja ich. a ceny maja MASKRA!!! jezeli ktos chcialby zkozystac z tej firmy to tylko ewentualnie ze sklepu.
generalnie odradzam te firme drodzy i partacze

Ja z kolei nie polecam wulkanizacji Stangum na ul. Wrocławskiej w Opolu. Nie dość, że obsługa jest niemiła, to jeszcze mają problem z wyważaniem opon. Sprawdziłem 2 x i na różnych samochodach, że po wymianie opon jest "bicie" na kierownicy przy prędkości ok. 110 km/h. Musiałem ponownie wyważać w innym serwisie. Na pewno nie będę już korzystał z ich usług. Widocznie mają zbyt wielu klientów...

Tribmal. Lakiernia proszkowa
Obrońców Stalingradu 66
77 455 70 70

malowałem u nich rozpórke, troche cieńką warstwe nałożyli, ale ogólnie jestem zadowolony zapłaciłem grosze.
Co do felg to niewiem jak to u nich wygląda, zadzwon zapytaj i daj znać bo po zimie też mnie czeka malowanie felg:)

Ostatnia edycja:
@don_majkel:Dzięki za nr.

Co do malowania wychodzi OKOŁO 100zł/felga za piaskowanie, podkład antykorozyjny i malowanie. Generalnie odebrała babka, która średnio była zorientowana i jak wspomniałem o rozmiarze felgi 17" to nie wiedziała z czym to się je :D

Więc ceny wszedzie takie same, kwestia teraz wykonania.

Pietia zapytaj kolegi MARLON 1 z forum alfaclubu (niewiem czy jest zarejestrowany na alfaholikach) o malowanie felg, z tego co pamiętam malował felgi mojego kuzyna, niewiem czy dalej sie tym zajmuje ale zapytac mozna:)rlon 1

Trochę poczytałem ten wątek i dalej nie wiem dokładnie...
Mianowicie, muszę wymienić pompe wody w GTV'ce 1.8 TS, rozrząd był wymieniany 8 tys. km temu ale bez pompy. Minimalnie ubywa mi płynu w zbiorniczku a okolice pompy są wilgotne...
Także czeka mnie wymiana pompy a do tego trzeba rozebrać cały rozrząd i złożyć na nowo... Wymieniane w wątku warsztaty maja różne opinie... Może polecicie kogoś do samego rozrządu albo ma ktoś użyczyć blokady to bym to z znajomym mechanikiem zrobił...

Co do blokady to wątpię by ktoś z Nas posiadał.Ale na alledrogo widziałem.Kupiłbyś i kolegom wymieniał rozrządy ;) :D

Trochę poczytałem ten wątek i dalej nie wiem dokładnie...
Mianowicie, muszę wymienić pompe wody w GTV'ce 1.8 TS, rozrząd był wymieniany 8 tys. km temu ale bez pompy. Minimalnie ubywa mi płynu w zbiorniczku a okolice pompy są wilgotne...
Także czeka mnie wymiana pompy a do tego trzeba rozebrać cały rozrząd i złożyć na nowo... Wymieniane w wątku warsztaty maja różne opinie... Może polecicie kogoś do samego rozrządu albo ma ktoś użyczyć blokady to bym to z znajomym mechanikiem zrobił...

Moge polecić ci gościa z Gogolina.W lipcu wymieniał mi rozrząd kpl.+pompe wody.Ma wszystkie blokady:)

Witam

Zapraszam wszystkich poruszających się ar i nie tylko do sklepu z częściami samochodowymi oraz warsztatu samochodowego, który będzie się mieścił w Kościerzycach 57 pod Brzegiem opolskim (20km od Oławy 45km od wrocławia i 35km od Opola. Gwarancja jakości oraz najniższych cen.
Urzędowo zaczynamy działać po 3 stycznia.

-Naprawy bieżące mechaniczne, blacharskie, renowacja powłok lakierniczych
-Sprzedaż części nowych bez ograniczeń- gwarancja najniższych cen.
-Wymiana olei
-Naprawa innych modeli aut.
-Przygotowanie aut do przeglądów technicznych
-ustawianie zbieżności kół
-Fachowe doradztwo

Po nowym roku zapraszam na darmową wymianę płynów eksploatacyjnych.

Amortyzatory
Powrót