Polerowanie auta

igoreks

Nowy
Auto
156 1.9 jtd 99r
Witam!

Potrzebuje pomocy w doradzeniu, ewentualnie demonstracji w polerowaniu samochodu. Mam polerkę (maszynę z regulacja obrotów) tylko nie wiem jak się zabrać do polerowania auta. Nie wiem jakie środki i jak to zrobić zęby nie uszkodzić lakieru.

Kto pomoże??:)

Witam!

Potrzebuje pomocy w doradzeniu, ewentualnie demonstracji w polerowaniu samochodu. Mam polerkę (maszynę z regulacja obrotów) tylko nie wiem jak się zabrać do polerowania auta. Nie wiem jakie środki i jak to zrobić zęby nie uszkodzić lakieru.

Kto pomoże??:)

Daj znać kiedy masz czas to coś poradzimy :D

Ogólnie temat polerowania lakieru nie jest łatwy. Należy zacząć od porządnego przygotowania lakieru:
1. Mycie wstepne
2. Mycie zasadnicze
3. Glinkowanie/usuwanie smoły i innych zabrudzeń
4. Znowu mycie
5. Cleaner - jak masz maszynę to najlepiej kłaść maszynowo już
6. Polerowanie w trzech etapach zaczynając od past najbardziej ściernych kończąc na najmniej ściernych
7. Woskowanie
Ogólnie to co napisałem to i tak jest w dużym skrócie bo wiadomo że przy takiej pracy trzeba się jeszcze felgami zająć, plastikami zewnętrznymi itd. Samo polerowanie też trzeba uważać żeby nie przepalić lakieru, po każdym etapie inspekcja IPĄ bo pasty mogą wypełniać jakieś rysy i aby mieć 100% efekt polerowania trzeba je wymywać. W części ogólnej forum jest spory temat o pielęgnacji lakieru pewnie tam znajdziesz sporo informacji, a jak chcesz się konkretnie przygotować to poczytaj forum kosmetyki aut, tam wszystko co potrzebujesz znajdziesz. Ale dobrze przemyśl czy na pewno opłaca Ci się w to bawić bo koszt zakupu tych wszystkich środków które napisałem może niewiele odbiegać od korekty zrobionej w profesjonalnym zakładzie np. możesz do Rascallu się przejechać i zapytać.

Qki zajmuje sie tym niemal zawodowo wiec mozesz i jego podpytac co i jak.

igoreks, może lepiej z kimś się złożyć na środki po połowie i po sprawie ? możliwe że ja będę chętny ale po malowaniu tego boku mojego

Oki ja jestem za:) ewentualnie moze jakies mily i doswiadczony alfoholik sie do nas usmiechnie i zaprezentuje jak fachowo wypolerowac nasze belle:)

Wysłane z mojego HUAWEI Y300-0100 przy użyciu Tapatalka

na youtube masz setki filmików.

poza tym to nie lot w kosmos. prosta sprawa.
i nie trzeba do tego być "fachowcem".

Amortyzatory
Powrót