Dębica i okolice

Do 156 nie przewidzieli...

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

A BMW jakiegoś szukałem bo ileż można takim złomem jak alfa jeździć... Żartuję.
Ilość wolnego czasu w semestrze - jeśli się codziennie dojeżdża na uczelnię (do Rzeszowa) a później "dorabia" drobnymi zleceniami połowę pensji - jest minimalna. Cały czas jestem, tylko taki "cichociemny".
Auto jakoś się jeszcze trzyma chociaż fakt coraz więcej rzeczy jest nie tak jak być powinno a najbliższy możliwy termin przestoju i napraw to prawdopodobnie lipiec :)

Niestety nie, moją w Dębicy można w zasadzie spotkać tylko na Fredry ewentualnie przelotowo :p .

gdzie mniej wiecej na Fredry?

Dziś w mojej okolicy stała 147 prze liftem w kolejce do lekarza dziecięcego Na Szkotniej :(.
Mam nadzieje , że nic poważnego

Ostatnia edycja:
A kto stoi pod dakolem? Przynajmniej dzisiaj widziałem czarna 156 po lifcie RDE E......

Jeździ czarna 156 po lifcie, RDE EXxx, ale kierowca nigdy nie odpowiada na pozdrowienia.

Wysłane z mojego LG-E610

Nie wiem czy to nie ta sama co często parkuje pod jubilatką na Wielopolskiej.

Widzę , że po Dębicy lata identyczna 147 jak moja ale nie wiem czy benzyna czy ropka.

Pewnie moja, bo masz podobna do mojej:P 1,9jtdm

No ale moja ma tylko 120 KM. Ale kolorek chyba ten sam.
Jak Ci się sprawuje?
Jak coś to masz u mnie mycie silnika gratis. Mam w tym wprawę i swój od razu umyłem.
Długo ją masz?. Ja sobie swoją sprawiłem dopiero w grudniu.

Ostatnia edycja:
Moja tez jest 120KM, 8V, 2006rok, 1,9JTDM, tylko zczipowana przez Domina do jakis ~150. Mam ja od pazdziernika zeszlego roku, egr zaslepiony, wywalony. Ostatnio turbo cos swiruje, powyzej 4tys obr przeladowuje turbo i odcina turbo. Mam zamiar wezyki przeczyscic wd40, i zobaczymy czy cos pomoze;)

WD40 raczej słabo wyczyści wężyki.
lepiej je zdjąć i albo nowe albo zrobić delikatny wycior benzyna i nagar ( nalot ) usuniesz . Potem przedmuchać powietrzem. Długi cieniutki miedziany drucik przesunąłem przez rurkę, potem zrobiona pętelka w którą włożyłem kawałek szmatki i z powrotem przeciągnięte. Wyczyści rurki idealnie nawet małej średnicy.
A może sterowanie turbinką się przycina?. Ja swoją co jakiś czas przeganiam na różnych obrotach aby wszystko się rozruszało. A EGR czeka na swoją kolejkę. Ale silnika nie będę podkręcał.

Ostatnia edycja:
Takie buty;) stoisz moze na tuwima ta bryka kolo garazy? bo czesto ja widzialem ale nie wiem czy to ta;) kurde moze bysmy sie kiedys umowili to bysmy przeczyscili te weze?:)

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót