Witam. Szukam kogos kto zajmuje sie renowacja felg aluminiowych w Mielcu lub okolicach. Jedna felge mam niestety peknieta :/. No i tez chcialbym zmienic ich kolor. Z gory dzieki za informacje
Witam. Szukam kogos kto zajmuje sie renowacja felg aluminiowych w Mielcu lub okolicach. Jedna felge mam niestety peknieta :/. No i tez chcialbym zmienic ich kolor. Z gory dzieki za informacje
Witam,w Mielcu to nie wiem,ale kawałek od Mielca w Ropczycach masz tak zakład http://www.felgiropczyce.pl/naprawa-...alowanie-felg/ .Nie wiem czy o coś takiego Ci chodziło.
Witam!Zdecydowanie jeśli to dla Ciebie nie za daleko to polecam zakład w Rzeszowie na Słocinie.Robiłem u nich poważnie uszkodzoną 18" do mojej 159.Nie pamiętam ich nazwy ale były to trzy litery typu:MDM czy MJR -coś takiego.Jak wklepiesz na nacie to znajdziesz bez problemu.Pozdrawiam
KTJ serwis przy ulicy Rocha w Rzeszowie tez osobiście mogę polecic.
Dzieki wielkie. To juz mam gdzie sie zachaczyc przynajmniej, bo na poczatku lekka zalamka.
Ropczyce mają swoją stronę.
http://www.felgiropczyce.pl/naprawa-i-renowacja-felg/
Ja raczej nie szukam specjalistycznego zakładu, bo szkoda pokonywać specjalnie tych km dla takich rzeczy...
Zależy co potrzebujesz i co chcesz zrobić...
Piaskowanie alufelg robią bardzo ładnie na Trauguta po prawej stronie jadąc na Złotniki, jak chcesz tylko zregenerować fronty, to za cały interes naprawdę wychodzi parę groszy, a przeważnie tyle wystarcza, bo wewnętrzny ring wystarczy potraktować papierem ściernym
Ewentualne prostowanie robią też fajnie, fachowo i z przystępnymi cenami na Towarowej (obok Targumu - tylko czasem nie zajedź do Targumu bo cie skasują jak za złoto 'D)
a malowanie zlecasz pierwszemu lepszemu lakiernikowi, albo ewentualnie malujesz sam, jeśli tylko masz trochę zacięcia majsterkowicza i byle jaki pistolet lakierniczy
Felgi są o tyle fajne, że nie sąsiadują z żadnym elementem, więc nie ma co porównywać malowania, a ewentualnych zlewek nikt nie zobaczy, bo prawie nikt ich tam nie szuka
Najpierw szlifujesz, potem kładziesz podkład epoksydowy, znowu szlifujesz jak wyschnie, baza i na koniec klar
I w ten o to prosty sposób możesz odmalować felgi w cenie farby jeśli tylko pominiesz piaskowanie, a tak też można, wystarczy jedynie papierek ścierny, trochę czasu i samozaparcia
Generalnie problem zaczyna się jedynie przy felgach polerowanych (mówi się że są polerowane ale tak naprawdę mają tylko toczone fronty), wtedy, żeby uzyskać taki efekt, felgę która jest już pokryta podkładem i bazą, musisz dostarczyć do firmy zajmującej się właśnie usługa toczenia frontów - jakieś 80zł od sztuki, a najbliższy zakład tego typu znajduje się w KRK