Białystok pilnie potrzebny mechanik Pomocy

edmund22

Nowy
Auto
brak
Mam duży problem z moją Alfą 159 jtdm. Auto straciło moc nie mogą ją wprowadzić na wysokie obroty. Postawiłem auto w Białostockim Polmozbycie i się załamałem. Szacowany koszt naprawy silnika 7/14 tysiecy. Brak jest ciśnienia na 2 cylindrach. Prawdopodobnie bo trzeba rozebrać silnik żeby to sprawdzić oderwał się jakiś ( stir) łopatka z kolektora i narobiła syfu. Zna może ktoś dobrego niedrogiego mechanika z Białegostoku lub okolic który podejmie się naprawy lub znajdzie i wymieni silnik?
Będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam

Dopiero to znalazłem, masz silnik 1.9 150 kuni skoro urwała się klapka, jak chcesz to naprawiać to Pablo, będzie taniej i na pewno nie gorzej niż w serwisie. Jak tu kogoś znajdziesz to wymieni silnik, ale na co to nigdy nie wiadomo, a skasuje też kupę kasy, mi sie opłaca jeździć do Pabla- nawet teraz moja Alfa tam stoi ;)

Kolego szukaj nowego silnika..albo mechanik ktory umie zrobić takie rzeczy. Czyli głowica. Sprawdzić co jest nie tak z cylindrami.planowanie glowicy napewno będzie . uszczelki. Nowy olej.plyn chlodniczy.przy okazji rozrząd zrobisz. I klapy wywalisz i zaslepisz egr .czyszcząc caly kolektor. Miałem to samo ake w wawie koszt po znajomosci wyszedł za robotę 1000 a calosc z czesciami i rozrządem jakies 2500 wiec nie jest tak zle a nie jakies nienormalne ceny. I nie łopatka tylko klapki poszły w cylinder:) podaj nr tel postaram się cos wykombinować bo jestem z bielska moze kumpel będzie w stanie ci pomoc z twoich rejonów:) badz dobrej mysli ja robiłem to po miesiącu od kupienia alfiny:)i myslalem ze klapki mnie nie dotycza:) 692469684 jak by co się odezwij.

Wyslano z Noki 3110:)

Nowy silnik, tak tylko skąd niby jtdków, CDTi i reszty jest zatrzęsienie, ale o ile wiem do kogo dzwonić w sprawie benzyny, to już nie mam zielonego pojęcia skąd poza szwagrami wziąć w ,,miarę" pewnego Diesla, a wsadzenie gówna co się rozwali po 5 tysiącach raczej w grę nie wchodzi.
Co do EGRu bym się zastanowił nad wywaleniem, jak jeździsz na krótkich dystansach to bym jednak zostawił i tylko wyczyścił, olej, płyn i rozrząd to podstawa w takim wypadku, a 3500 słyszałem już bez znajomości z tym jakiś czas temu, ale to jest raczej w opcji podstawowej, jeżeli tutaj samochód po zerwaniu klapki jeszcze trochę przejechał, to może być więcej, tylko dobry diagnosta by się przydał, mi się zdaje że Polmozbyt jak zawsze po łepkach

Spox myślę ze kolega ogarnie to w normalnej cenie:) nawet z nowym silnikiem to koszt nie powinien byc ponad 3 tys.ale da rade mniej:)

Wyslano z Noki 3110:)

Ok mam kilka namiarów w poniedziałek siadam na telefonie i zaczynam dzwonić. Po tym co powiedzieli w Polmozbycie będę zadowolony jak zamknę się w 5 tysiącach. Jak coś odezwę się do was w poniedziałek. Mój numer 606632547
Dzieki

Byłem dzisiaj u PAbla zostawiłem samochód. Niestety 2/3 tygodnie bite muszę czekać na auto. Odniosłem bardzo pozytywne wrażenie na parkingu stało kilkanaście aut w większości same Alfy wiec musi się znać na robocie. W przyszłym tygodniu usłyszę wyrok.

No i samochód odebrany. Jeżdżę już 1,5 tygodnia i wszystko ładnie działa. Zapłaciłem 5080 ale w tej cenie zmieniłem klocki hamulcowe przód tył.

Tak jak ci mówiłem przez tel...u mnie koszt byl 2500 z wymiana rozrządu;)a za wymianę klocków fakt ta końcówka czyli 80zl:)nic nie chce mowic ale duzo za dużo:)chyba ze wszystko miałeś rozje..ane w silniku i ci kapitalny remont robili..hmmm jeszcze bym sie targowal na wypier... dpfu i egr +wyłączenie programowe wszystkiego.nawet podniesienie mocy:)

Wystukano na Commodore c64

Tak jak ci mówiłem przez tel...u mnie koszt byl 2500 z wymiana rozrządu;)a za wymianę klocków fakt ta końcówka czyli 80zl:)nic nie chce mowic ale duzo za dużo
Ja też nie chcę nic mówić, ale wcześniej pisałeś 2500 +1000 robota to za ... nie wychodzi 2500, albo ja jakąś koślawą ekonomię skończyłem.
Co do EGRu, jak pisałem wcześniej wywalenie go w przypadku jazdy miejskiej to strzał w swoje kolano- ja latam po trasach, wiec mam wywalony.
Co do podniesienia mocy to tak z ciekawości wiesz ile to kosztuje???????????
edmund22 odbierałem po tobie Alfę i się pytałem, to rozpierducha była porządna w silniku, teraz chyba masz go na dotarciu??????

Tak Kylo pisalem 2500 wszystko a nie + 1000 ..robota tyle kosztowała.jest napisane wyraźnie...a zaslepienie i wyłączenie egru nawet jak sie jezdzi po mieście to w niczym nie przeszkadza....chyba ze zima małe odcinki..wtedy jedyny minus to słabiej sie rozgrzewa silnik..i tak z ciekawości wiem ile kosztuje chip w wawie i bede robic na wiosnę i nie u jakiegos henia w stodole:) tylko znana osobe z forum który sie bardzo dobrze zna...i cena jest bardzo atrakcyjna:)fakt dpf jest troszkę kosztowny aby wywalic i wyłączyć...i oczywiście aby nie było ze coś mam do Pablo...bo jest naprawdę dobrym znawca alfy i mechaniki..tylko proponowalem edmundowi jak jest ode mnie ze mial by taniej.

A u PAbla zrobiłem głowice 2 tłoki cylindra pierścienie uszczelki pasek rozrządu olej filtr końcówkę wtryskiwacza no i klocki. Teraz musze ją docierać ok 2000 km. Co do cen na podniesienie mocy się nie orientuje.

i tak z ciekawości wiem ile kosztuje chip w wawie i bede robic na wiosnę i nie u jakiegos henia w stodole:) tylko znana osobe z forum który sie bardzo dobrze zna...i cena jest bardzo atrakcyjna:)fakt dpf jest troszkę kosztowny aby wywalic i wyłączyć...i oczywiście aby nie było ze coś mam do Pablo...bo jest naprawdę dobrym znawca alfy i mechaniki..tylko proponowalem edmundowi jak jest ode mnie ze mial by taniej.

Wiesz to robi program u Pabla??????????
A co do osoby do której się wybierasz, to się domyślam i jego program w mojej jest niebo lepszy od Cinsoftowego, tak więc jego cenę znam ;)
edmund według mnie znając tutejszych mechaników taniej tego byś nigdzie nie zrobił, nawet u dejonowego kolegi- bo to jego kolega a nie twój

Ostatnia edycja:
Wiec tak kylo jakis od samego początku jestes negatywnie nastawiony do tego co pisze kub do mnie...nie mam pojęcia czemu...pisząc na tym forum staramy sie pomagać innym użytkownikom alfin a nie na nich zerowac....wiem czym jest remont silnika tuż po zakupie kiedy zostalo trochę kasy na inne rzeczy aby zrobić pakiet podstawowy lub coś innego...a to ze mechanik to moj kolega to nic nie zmienia ...koniec tematu najważniejsze jest ze Edmund zadowolny jezdzi alfina i cieszy sie 159:)bo to fajne autko.

Amortyzatory
Powrót