Diagnoza Alfy 156 1.8 TS

Adasko9412

Nowy
Auto
Alfa Romeo 156 1.8 TS 1999r.
Witam. Mieszkam w Gdańsku i potrzebuję pomocy od osoby, która ma pojęcie o Alfach 156 z silnikiem 1.8 TS. Mianowicie chodzi o to, że Alfa po nocnym odpoczynku z trasy rano nie chce już odpalić. Benzyna jest, bezpieczniki sprawne, po podłączeniu do komputera błędów brak. Nie mam osobiście możliwości podłączenia pod komputer i nie posiadam narzędzi typu mierniki itp. W aucie nie słychać pompy paliwa i tu też pytanie czy normalnie ją słychać czy też nie więc największy nacisk pod kątem diagnozy będzie chyba właśnie na pompę paliwa. Może ktoś poleci też mechanika w Gdańsku Chełm, Orunia gdzie można tanio zdiagnozować auto czy też naprawić. Jestem ograniczony pod wyborem warsztatów bo nie wiem czy znajdzie się jakiś sąsiad który zaciąganie tam Belle. Proszę o pomoc

Wysłane z mojego SM-J500F przy użyciu Tapatalka

Wiadomo najlepiej uderzać na Sobieskiego do Michała, ale jak chcesz bliżej to na warszawskiej jest warsztat Dzikowski go prowadzi, tam najlepiej do Bartka miał kiedyś alfę coś tam wie..;) chociaż osobiście to bym jechał do Michała..;)

No wiec jestem już po urlopie w Gdańsku wprawdzie i na progu A1 ale podpowiem ci ze Pod maska przy akumulatorze masz jeden przekazanik od pompy i wygogluj gdzie jest w twoim aucie od niego bezpiecznik albo po prostu posprawdzaj je,jeszcze możesz pod fotelem kierowcy spróbować przycisnąć wyłącznik uderzeniowy a jesli nic z tych rzeczy nie pomoże to trzeba sprawdzić czy do pompy dochodzi zasilanie i to tyle

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Amortyzatory
Powrót