Warsztat gdansk

Auto
Alfa Romeo 147 1.6 ts 120KM
Witam serdecznie, we wtorek rano przyjechalem.z rodzina do gdanska na wakacje z tarnowa, przejechalem 600 km bez problemu moja 147, zostawilem o 9 na parkingu przed blokiem i o 18 chcielismy jechac do restauracji... Auto nie odpala po przekreceniu kluczyka.. Benzyny duzo, auto jezdzi na gazie, nie wiem co robic, wezwalem asistans, zabrali do mechanika.. Mam do piatku samochod zastepczy ale w przypadku kiedy nie zdiagnozuja co sie dzieje gdzie polecacie naprawiac :( mam 10 miesieczne dziecko,musze miec samochod..

MM Service Michał Mierniczak 505 111 171

Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka

Ja polecam MM Service w Gdańsku na ulicy Matemblewskiej. Warsztat od włoskiej motoryzacji, znają się na Alfach. Mają stronę na Facebook więc łatwo znajdziesz kontakt do nich.

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

Szerszeń jeździ lawetą do Częstochowy, do QBY :) On Michała Mierniczaka nie poleca, Rotmanki (inny polecany warsztat "włoski") też nie - obaj w jego mniemaniu to "rzeźnicy". Jak ostatnio do warsztatu Michała też mam mieszane odczucia - odkąd zatrudnił ludzi jest "tak se". Sam jeżdżę już gdzie indziej (wcześniej też MM), ale dopiero od niedawna więc na 100% nie polecę. Zresztą jest daleko od Gdańska bo to Rumia (Speed Auto Service).

Ale fakt, jeżeli ktoś wie gdzie w Trójmieście jest dobry warsztat to [MENTION=378]szerszeń[/MENTION].

Ja też polecę Michała Mierniczaka. Warto zadzwonić i pogadać, bo z terminami u niego jest mocno różnie :).

Pzdr,

Gdzie ten Twój bolid stoi? Mogę zerknąć.

Czy coś w kwestii Gdańska się zmieniło? Mam pare rzeczy do zrobienia w swojej GT, a mój mechanik ostatnio mnie zawiódł. Możecie coś polecić? Widzę, że MM jest ostatnio nie polecane.

Ja tam Michała polecam. Robiłem u niego auto i ceny były bardzo przystępne no i oczywiście szybkość wykonywanej usługi. Nigdy bym się nie spodziewał ze tak szybko rozrząd można zmienić , wiedza co robią i się znają :D
Niedługo znów do nich podjadę bo mam kilka pierdol do zrobienia :)

MM jest ok jeżeli robi Michał, ew jego starszy pomocnik. Trzeci gość (nie wiem czy tam jeszcze pracuje) robił mi zawias i tak durną rzecz jak wymiana lamp bo mi się zderzaka nie chciało ściągać. I od tamtej pory nie jeżdżę do Michała. Ja polecam, jeżeli ktoś ma możliwość podjechać - SAS w Rumii. Jest niedaleko SKMki więc w miarę bezproblemowo można wrócić. Generalnie warsztat jest większy, ale robią w miarę solidnie, jakichś problemów z ich pracą nie mam, wprost przeciwnie. Poprawiali mi nawet parę baboli po robotnikach Michała.

Ja polecam, jeżeli ktoś ma możliwość podjechać - SAS w Rumii.
Alfy ogarniają czy uczą się na Twojej? Kiedyś byłem w dużym eleganckim serwisie z trzema pierdołami sobie nie poradzili. A kiedyś w ASO mi założyli stabilizator do góry nogami :O.
Co do MM to nie mam nic do zarzucenia. Jak do tej pory to już przez telefon diagnozuje co nie tak z samochodem.

Ogarniają, mają pod opieką jeszcze parę Alf z okolicy. Wszystko co mieli mi zrobić zrobili bez problemów i wydziwiania że "oo, panie, to [notranslate]Alfa[/notranslate]".

Co do samego Michała to nie mam nic niego, wprost przeciwnie - uważam że jest bardzo dobrym mechanikiem. W końcu jeździłem do niego z obiema Alfami, jeszcze do tej rozpadającej się budy w Pruszczu :) jak był jeszcze jednoosobową działalnością. Ale... do jego pracowników już tak i w sumie dlatego nie polecam już MM.

Zrobione u MM. Oddałem samochód jednego dnia i tego samego został zrobiony.
Efekt zadowalający. Cena średnia ale ważniejszy jest efekt :) polecam.

Ja polecam MM Service, Pan Michał miał wymienić rozrząd + wariator i kilka drobiazgów jak płyn hamulcowy, naprawić ręczny itd. Wszystko bez zarzutów! Super robota. Okazało się, że jeszcze są szklanki do wymiany - no i tu się zgodzę, silnik po rozgrzaniu jakoś dziwnie cykał. Widziałem zepsute owe hydropopychacze i rzeczywiście stare były do wymiany. W każdym razie moje autko [notranslate]Alfa[/notranslate] 155 2.0 16V teraz chodzi bez zarzutów. Silnik teraz pracuje dużo ciszej, nie chodzi jak traktor itp. Teraz to się go aż chce się wręcz słuchać i nie robi mi wstydu :)
Po tych naprawach jeszcze przestały falować obroty i samochód lepiej się zbiera w przedziale 2000-3500obr/min niż wcześniej.

Ostatnia edycja:
Witam, poszukuję dobrego warsztatu do przejrzenia od a do z Alfy, najlepiej okolice Pruszcza Gdańskiego. Jestem z centrum więc zależałoby mi rzetelnym sprawdzeniu autka, dzięki i pozdrawiam

Na Rotmance masz Le-Car. Potem długo, długo nic i we Wrzeszczu dopiero Michał Mierniczak. Potem znowu długo, długo nic i w Rumii SAS. W sumie ze znanych warsztatów od włoszczyzny to tyle na Trójmiasto.

Na Rotmance masz Le-Car. Potem długo, długo nic i we Wrzeszczu dopiero Michał Mierniczak. Potem znowu długo, długo nic i w Rumii SAS. W sumie ze znanych warsztatów od włoszczyzny to tyle na Trójmiasto.
Małe uzupełnienie- Michał Mierniczak ma swój warsztat na pograniczu Matemblewa z Niedźwiednikiem. :)

Wysłane z mojego HTC One M9 przy użyciu Tapatalka

O kurde to nie zawiele.. W Rotmance miałbym idealnie bo tam właśnie dojeżdżam (brat mieszka), ale idą w następnym tygodniu na urlop i nie da rady. A kojarzy ktoś fiat club w Pruszczu gdańskim?

Ja kojarzę, ale jak przez mgłę. Ktoś z KARPia (jak ten jeszcze działał) mi go polecał parę lat temu jak miałem problemy ze 156 z którymi MMS nie mógł sobie poradzić. Tutaj chyba też kiedyś ktoś coś pisał o nich że są nieźli... [MENTION=208]KKrzysztof[/MENTION] chyba?

Ale koniec końców nigdy tam nie dotarłem więc polecić osobiście nie polecę.

Amortyzatory
Powrót