Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3
  1. #1
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    02 2015
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDM
    Postów
    26

    Domyślnie częsty brak prądu

    Witam,

    trochę szukam, lecz nie znalazłam pomocy, jeśli jest już inny post to podpowiedzcie proszę.
    Zimą miałem problemy z prądem w mojej 159 - 2.0 jtdm. Co prawda auto ruszane jest 1 na 7-10 dni, ale wcześniej nigdy nie zdarzyło się (nawet po dłuższej przerwie) żeby nie odpaliło. Zimą na tyle się rozładował aku, że nawet nie mogłem zamknąć auta. Przy wymianie aku niby sprawdzili pobór prądu na zamkniętym zamku, i było ok, lecz problem wrócił. Auto znowu bez prądu. Sprawdziłem, że nic się nie świeci po zamknięciu (schowek/bagażnik). Czy macie jakieś pomysły, lub czy macie jakiegoś sprawdzonego elektormechanika?
    z góry dzięki


    › Więcej...: częsty brak prądu

  2. #2
    Użytkownik Pirat drogowy Avatar tomSRT
    Dołączył
    02 2015
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    GT 3.2 ; Brera 2.4
    Postów
    283

    Domyślnie

    Na początek miernik i sprawdź pobór prądu w spoczynku.
    Tzn. odepnij aku , wstaw miernik (przestawiony na mierzenie amperów) pomiędzy klemę i aku.
    Zamknij auto i poczekaj z minute czy dwie zanim się wszystkie systemy wygaszą (nie pamiętam ile czasu)
    Potem zobacz co miernik będzie pokazywał.
    W ten sposób potwierdzisz/wykluczysz dodatkowy pobór mocy przez samochód.

  3. #3
    Użytkownik Świeżak
    Dołączył
    02 2015
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    159 2.0 JTDM
    Postów
    26

    Domyślnie

    dzięki za podpowiedź. na tą chwile naładowałem aku, zdjąłem klemę i sprawdzam spadek, możliwe, że aku poleci na gwarancje

Podobne wątki

  1. Brak prądu
    Utworzone przez AdasSWD w dziale GT
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 22-04-2017, 09:09
  2. Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 04-11-2015, 14:34
  3. Brak prądu
    Utworzone przez SG0240 w dziale 156
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 31-07-2009, 10:04
  4. [156] Brak prądu, brak zapłonu!!
    Utworzone przez marcin_512 w dziale 156
    Odpowiedzi: 14
    Ostatni post / autor: 08-12-2008, 08:36
  5. [146] Brak prądu
    Utworzone przez Antek w dziale 145/146/155
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 29-08-2008, 17:20

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •  
Amortyzatory Hamulce