Serwis od skrzyń automatycznych

potryk

Nowy
Auto
Alfa 159
Witam.
Czy zna ktoś sprawdzony serwis od skrzyń automatycznych w pomorskim ?

W mojej 159 2.4 przy zmianie z biegu 3 na 4 wrzuca tak jak by na luz, obroty wędrują wysoko dopiero jak puszcze gaz bieg zaskakuje, nie ma stukow ani jakiś nie pokojących dzwięków, poprosty jak obroty spadają wskakuje bieg.

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Prawdopodobnie jest to spowodowane awarią sterownika hydraulicznego skrzyni biegów.

Koszt regeneracji to jakieś 1500-1800 zł. Koszt nowego to 2500-2800 zł

Dobrego dochodzi montaż/demontaż (prosta sprawa, każdy mechanik to ogarnie) oraz koszt oleju (5-6 litrów).

W grudniu regenerowalem swój sterownik, więc jestem obeznany w temacie [emoji16]

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

W poniedziałek jadę do Miszewka do firmy AUTO MAT zobaczymy co stwierdzą, mam nadzieje że mnie nie oszukają i że będą chcieli się zająć Alfą bo już jedna firma mi odmówiła z Gdyni.
Gdy bym był pewny na 100% że to sterownik sam bym go zdemontował i wysłał do regeneracji, a tak już miałem 3 różne diagnozy.

Co do oleju to był wymieniany 20 tys km temu.

Byłeś w Miszewku?
Kto w Gdyni odmówił usługi?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

Byłeś w Miszewku?
Kto w Gdyni odmówił usługi?

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
W Gdyni Automatik serwis nie chcial sie podjąć, a w Miszewku byłem i wyszło że w skrzyni uszkodzenie mechaniczne i sterownik, więc szukam skrzyni, znalazłem w Brusach i chyba się na nią skuszę jeśli jeszcze jest, ma hmmm 80 tys przebiegu

Wiem ze w Gdyni na osadzie koło grabówka robią automaty.

Amortyzatory
Powrót