mechanik w Szczecinie?????????

• Autor wątku Autor wątku koper
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

koper

Guest
witam :) Panowie i Panie mam pytanie , może mi ktoś powiedzieć gdzie w Szczecinie (bądz okolicy ) jest jakis mechanik ?. Mam problem z silnikiem :( . Opisze moją usterke to może ktoś z was coś mi podpowie , Jadąc predkoscią nawet 100 km /godz przez jakis czas ( predkość stała ) z rury leci dym , po sprawdzeniu oleju, brakuje go i to wieksze ilości (bierze olej ) , wczesniej auto bylo w naprawie miałem przekladaną glowice ( niby po regeneracji ) i to mialo pomoc . Nie pomoglo :( . wiec z tego moje pytanie czy nie znacie uczciwego mechanika ?

- prawdopodobnie mechanik przy przełożeniu głowicy nie sprawdził dość dokładnie prowadnic zaworów.
- na prowadnicy , szczególnie tej wydechowej tworzy sie dość duzy luz i tędy ucieka olej.
- zwykle "mechanik" aby to zatuszować daje dość dobre uszczelnienia prowadnicy zaworów.
- i wtedy jest dobrze tak przez 500 - 1000 km, a potem wychodzi szydło z worka.

Koleś, od którego kupiłem Thesis serwisował ją w ASO Mozga. Był zadowolony, osobiście też nie stwierdziłem fuszerek. Ale niech koledzy z Zachodniopomorskiego jeszcze to potwierdzą.

Koledzy mechanicy ze Szczecina są opisani w dziale Pomorze...

ASO Fiat Marek Mozga ul. Wrocławska - tani nie są ale kompetentni. Sam serwisuje i jestem naprawdę bardzo zadowolony. Z czystym sumieniem mogę polecić każdemu - kogo stać:D
ASO Alfy Auto-Gryf ul. Białowieska - od nich to tylko części kupuje, z serwisem nie miałem do czynienia bo wiem że jest jeszcze droższy niż Mozga.
Od nich mam tylko ramki pod tablice rejestracyjną za darmoszkę:D
Prywatne serwisy:
P.E.M ul Chmielewskiego - raz tam byłem i nie zostawiłem auta, z rozmowy wydają się być kompetentni i pewnie znają się na rzeczy - choć jak dla mnie warsztat wygląda jak dziupla.
Jest jeszcze warsztat na ul. Weleckiej na mierzynie http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4630506 - kompletnie zero doświadczeń

ASO Fiat Marek Mozga ul. Wrocławska

Nie mam zdania, nie korzystałem.
ASO Alfy Auto-Gryf ul. Białowieska
Miej litośc Panie! Ceny i czas - masakra.
P.E.M ul Chmielewskiego
Fajne i rzeczowe chłopaki. Właściciel naprawdę zna się na rzeczy, słyszałem wiele dobrego. Przyjazdni cenowo :)
Jest jeszcze warsztat na ul. Weleckiej na mierzynie http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=4630506 - kompletnie zero doświadczeń
Nie znam, brak zdania.

P.E.M. Fajne i rzeczowe chłopaki. Właściciel naprawdę zna się na rzeczy, słyszałem wiele dobrego. Przyjazdni cenowo - potwierdzam. Robiłem tam sporo rzeczy - rozrząd, wymiana chłodnicy, przepływka, termostat + kilka drobniejszych, w tym wymianę filtrów i oleju i zawsze wszystko jak trzeba, szybko i w rozsądnej cenie. 2 tygodnie temu oddałem auto do innego mechanika, bo bałem się, że do Szczecina już nie dojadę i żałuję, bo jeszcze nie zrobili auta. W P.E.M. zawsze wszystko praktycznie od ręki. Szczerze polecam.

P.E.M ul Chmielewskiego . mozna dostac dokladnie namiary z tel. ?
Czy sie nie popsuli ?

PEM - przestałem korzystać. Nie powiem, nigdy mi "babola" nie zrobili, ale wkurzało mnie podejście - jak nie miałem naprawy z robocizną na conajmniej 200 to nie bardzo chcieli rozmawiać.
Obecnie korzystam z dwu warsztatów:

Furini Team kontakt: Piotrek Piasecki "Pikero" tel. 0/512079074
"Auto-Ake" S.C. ul. Modra 22, Szczecin

Warsztaty uporządkowane wg. przyjazdności cenowej :)

Amortyzatory
Powrót