alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Zgoda ale nastaw zegarek. tak zresztą mijałeś mnie tuż przed rondem jechałem w prawo a Ty? Nie mam pretensji o to że nie przyjechałeś ale po co to gadanie.

Miałem nastawiony zegarek. Myślałem że trochę dłużej potrwa spot. Jak już napisałem- na rondzie zawracałem. I o jakie gadanie Ci chodzi? o to że miałem zamiar przyjechać, a nie udało się? no stary, nie przesadzajmy... chyba nikt nie jest w stanie wszystkiego sobie idealnie zaplanować, tym bardziej jak coś niespodziewanego wypadnie. Ogólnie, to koniec tematu, bo nie mam zamiaru kłócić się tutaj o jakies pierdoły.

Mam tylko do Was pytanie. Wiecie może o jakimś mieszkaniu na sprzedaż do 160tys zł? w Słupsku lub okolicach? Najlepiej bez pośrednictwa biura nieruchomości, bo po wizycie w jednym z nich stwierdziłem że to masakra jakaś jak zdzierają ludzi z pieniędzy....

Nie będę zabierał głosu juz w temacie samego spotkania czy punktualności, bo faktycznie nie ma o co się kłócić. Postaliśmy do ok. 19.50-19.55, pogadaliśmy i rozjechaliśmy się.

Co do mieszkania, to faktycznie biura pośrednictwa pobierają chyba 2 lub 3 % ceny ale zbyt wiele przypadków znam zakupu mieszkania z jakimś bagażem-niespodzianką, że wolałbym chyba kupować jednak poprzez biuro, które bierze odpowiedzialność za transakcję. Poza tym są oferty, w któych już na wstępie jest powiedziane, że prowizję płaci tylko sprzedający. A że dzisiaj na rynku jest nadwyżka mieszkań do sprzedania to pewnie i łatwiej taką opcję wynegocjować. To pośrednik będzie przekonywał sprzedającego, żeby zszedł z ceny lub pokrył prowizję. Pośrednik dostanie swoje dopiero po zawarciu transakcji więc pewnie mu będzie zależało. Znam kilku właścicieli biur pośrednictwa i wcale tych transakcji nie mają wiele. Ale z drugiej strony nie oczekuj, że załatwisz cokolwiek za darmo. Tak to już nie ma nigdzie.

Po części zgadzam się z Tobą- z pośrednikiem zawsze łatwiej. Raz że transakcja będzie "bezpieczna" a dwa, że przebiegnie raczej bezproblemowo. Ale z drugiej strony płacić komuś 5tys za pośrednictwo w sprzedaży? lekkie przegięcie... Jeszcze trochę chyba poczekam...może coś fajnego się znajdzie. Ale nie ma też co liczyć na mieszkanie 2 pokojowe w Słupsku które nie nyło by do remontu, nawet małego w tej cenie... A o "rodzinie na swoim" w słupsku można zapomnieć. Tylko w okolicach, a piecyk co w kuchni nie bardzo mi się podoba...

No właśnie i chodzi o to jak dobrze Prezes ująłeś
Postaliśmy do ok. 19.50-19.55, pogadaliśmy i rozjechaliśmy się

50 minut pogadacie i się rozjeżdżacie bo nie macie gdzie usiąść i wypić kawy, a z Piketem potrafiłem przegadać trzy godziny w MC'Donald bo mieliśmy posadzone dupy i na spokojnie bez pośpiechu porozmawialiśmy pijąc lub jedząc. Nie o miejsce chodzi, tylko chyba o to żeby przyjechać i spierniczyć szybko do domu.

Przyjeżdżam na spotkania dla przyjemności, nie mam zamiaru zmieniać miejsca bo ktoś po 50 minutach musi się urywać do domu. Przyjeżdżam żeby pogadać nie tylko o Alfach ale i o innych sprawach na które chce mieć czas.

Czy ktoś Ciebie z musza do zmiany? Rozjechaliśmy się bo we dwóch skończyły nam sie tematy do dyskusji to jedno a drógie to z prezesem jestem w częstrzym kontakcie i bez spotkań.
Tej niedzieli miałem do wyboru spotkanie lub basen i zrozumiałem że następnym razem wyboru nie będzie,od razu pojade na basen.

Do maciekm88:

Napisałem, żebyś poszukał ofert, w których za pośrednictwo płaci sprzedający, pewnie jest takich dużo, a poza tym zawsze można negocjować z pośrednikiem. To jemu zależy na sprzedaży. Co prawda, nie oglądam ofert ze Słupska ale na bieżąco jestem z dwoma innymi miastami i tam jest wiele ogłoszeń z informacją, że "za pośrednictwo płaci sprzedający". Niestety, muszę tylko Ci powiedzieć, że wybrałeś sobie miasto, w którym ceny mieszkań są wyższe niż w 3mieście.

Do motofan:

Jadam w domu albo w dobrych restauracjach, a przesiadywanie w McDonaldsie kojarzy mi się inaczej. O tym, co nazywasz tam kawą to nawet nie wspomnę. Proponuję następne spotkanie w Annie de Croy lub Et Cetera, posiedzimy 3 godzinki, coś przekąsimy, atmosfera kameralna, parking bezpieczny. A do tego marka aut zobowiązuje do zachowania jakiegoś poziomu. Poza tym, przyjeżdżam pogadać przede wszystkim na tematy związane z Alfami. Po 50 minutach mieliśmy wszystko omówione bo było nas dwóch. Gdyby było trzech lub więcej pewnie dłużej by nam zeszło. I jak napisał Tio, nikogo nikt nie zmusza.

Ostatnia edycja:
Panowie, wchodzi nowa kawa organiczna na rynek polski, czy ktos chce miec w tym udzial? mozna naprawde niezle zarobiac na tym. moj tel: 794 427 080 <-- wytlumacze szczeguly

To sie rozczarowałem,sądziłem że coś poważnego a Ty po prostu interes chcesz zrobić.

troche off topic jak wiele tematow na tym forum, tylko myslalem ze ktos moze jest zainteresowany dorabianiem troche money :D nie sadzilem ze tylko na temat alfy musimy rozmawiac, kolego wyzej o mieszkaniach pisal.

Dla mnie możesz pisać o czym tylko chcesz ale nie każdemu może sie to podobać,także mógłgym szukać klientów poprzez forum ale tego nie robie bo wydaje mi się to niesmaczne,kolega o mieszkaniu pisał bo chce kupic ,nie sprzedać i pytał czy ktos coś wie a temat kawy akurat ja dobrze znam.

Rozumiem problemy roznych ludzi, czasami mocno przyciska kryzys i czlowiek desperacko szuka kazdej deski ratunku, nawet forum. Tylko jesli moge podpowiedziec jest na forum chyba cos takiego jak bazar lub ogloszenia i znacznie wiecej ludzi tam zaglada, chyba ze kolega cykada szuka konkretnie kogos ze slupska do biznesu.

Czy jest ktos chetny aby pomoc mi wymienic jutro zawieche w samochodzie?

Chętnie bym pomógł ale tak jest że nie mam czasu przy swoim grzebać.Do wyczyszczenia intercoolera zabiram sie już od roku,tak samo lusterka i choćby naklejka na przód. Dysponujesz odpowiednimi nażędziami i miejscem do takich celów? Z zawieszeniem może nie być tak łatwo?

- - - Updated - - -

A wiecie że już mi alfa nie terkocze jak stary traktor? Wczoraj zostało to wkońcu naprawione,za to polonez dostał jakiegoś szału,na benzynie ledwo chodzi a na gazie ciągle ma 2000rpm na jałowym za to pali gume jak wariat.

Podjedzie ktoś jutro na decathlon?

- - - Updated - - -

Tio, a co Ci się stało że tak chodził? Pamiętam że kiedyś mówiłeś, ale już nie pamiętam

Alfa miała założone koło pasowe zamiennik bez tłumika drgan skrętnych,krutko mówiąc stałe a powinno być dwumasowe oryginalne no i działa jak powinna,dzięki prezesowi.Klima też już uruchomiona i zacznie mi teraz palic więcej. Poloneza zalałem jak próbowałem wyciągnąć brata z kałuży na ul. Morskiej (jechał na skruty zatankować) pewnie komputer,wymontowałem do suszenia i zobaczymy,wrazie czego za 5 dych można kupić.

Jutro jade do żony babci na urodziny i tak naprawde nie wiem o której wruce.

- - - Updated - - -

Nic sie nie stało,za pare lat znowu będzie euro.

bo ja wiem czy tak znowu więcej? szczerze mówiąc ja tam raczej nie odczuwam tego wzrostu spalania. Też muszę w końcu podjechać do Prezesa, a nie mam kiedy...zjechałem tylko na 2 dni i znów wracam na poligon

Zawiecha z tyłu zrobiona, nastała błoga cisza. Robótka na dwie godzinki prosta i czysta. Jak by ktoś chciał info co i jak to polecam się na przyszłość.

Mnie po raz drugi czeka wymiana wahaczy z przodu... Fasty wytrzymały rok i prawie 30tys km. Do tego koniecznie wymiana tulei na stabilizatorze, bo mam trzeszczące poliuretany. Ale trzeba jeszcze zweryfikować co jest dokładnie do wymiany

Przód już przerabiałem choć łatwo nie było bo co chwile coś nowego aż wymieniłem wszystko, jest teraz cichutko jak makiem zasiał,kupiłem TRW może i drogie ale spokój mam a tył jeszcze ten sam tylko łączniki stabilizatorów wymieniałem też TRW.
Motofan sądziłem że przód chcesz robić,tył jest o wiele łatwiejszy bo jest więcej miejsca.

Amortyzatory
Powrót