alfaholicy słupsk

• Autor wątku Autor wątku lukasztm
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

lukasztm

Guest
Szukam miłośników naszych Belli w celu wymiany doświadczeń, pomocy itp. Może jakiś wspólne większe grilowanie? W innych miastach alfaholicy 3mają sie razem i czytałem już kilka niezłych pomysłów odwalili. pozdrawiam.

ano niezbyt wiele... i niech tak zostanie...

No nie wiem czy tak nie wiele, tak się składa, że przeglądy robię w Słupsku, i na trasie w województwie, kilka 159 widziałem (2-3) a to i tak sporo;)

Witam ze Słupska

Jak w temacie, jestem ze Słupska :)

Moze ktoś ze Słupska podać dobrego niedrogiego mechanika co to wymieni rozrząd? (mogą być okolice) Dziś jeździłem po całym mieście i mechanicy odmawiają zrobienia rozrządu w moim aucie, jestem mocno wkurzony bo wychodzi na to że tylko we fiacie pozostaje wymiana rozrządu za 2100zł! - dla mnie to przerażająca cena. Proszę o pomoc i podzielenie się doświadczeniami z napraw.

Ostatnia edycja:
Wymieniałem w serwisie u Diuga - wyszło 1770 zł niecałe wraz z wymianą loga na masce (190,00 zł po rabacie...) (AR 159).
Generalnie pewnie nie najtaniej, ale masz gwarancję (fakturę) i po części święty spokój...

Ostatnia edycja:
Ze względu na to że mam chyba benzynę TwinSparka to policzyli jak za zboże. Szkoda ze ceny regulują na podstawie posiadanego samochodu. Dla mnie 2100 to przegięcie.

Alfa jak kobieta... sporo kosztuje...
Fakt 2100 zł to nie mało, więc może warto spróbować w 3-mieście?

Nie ma w Słupsku mechaników, co znają się na Alfie Romeo

Jak w temacie, jestem ze Słupska :)

Moze ktoś ze Słupska podać dobrego niedrogiego mechanika co to wymieni rozrząd? (mogą być okolice) Dziś jeździłem po całym mieście i mechanicy odmawiają zrobienia rozrządu w moim aucie, jestem mocno wkurzony bo wychodzi na to że tylko we fiacie pozostaje wymiana rozrządu za 2100zł! - dla mnie to przerażająca cena. Proszę o pomoc i podzielenie się doświadczeniami z napraw.

Mój tato sam mi wymieniał ale pasek rozrządu i uszczelkę pod głowicą w Alfie, zrobił to na parkingu przed blokiem.. Więc jeśli będziesz miał jakieś pytania to pisz :)
Żaden mechanik nie chciał się tego podjąć, więc musiał sam się za to zabrać :)

Ja w Złotowie wymieniałem kompletny rozrząd który kupiłem na allegro za 420 zł. Wymiana kosztowała 230 zł. Razem 650 zł. Tylko że ja mam 2.4 j.t.d, w twoim przypadku dojazd około 300 km.(+ 100 zł. na paliwo). Warsztat ma autoryzację Fiata. Jeśli jesteś zainteresowany dzwoń 604196466

Pojeździłem po mieście i znalazłem nawet kilka mechaników którzy robią Alfy bez problemu. Kilka warsztatów odmówiło naprawy Alfy, popatrzeli na samochód i machnęli ręką, nie powiem że bardzo mnie ten gest zdenerwował. Natomiast wszyscy którzy podejmą się naprawy biorą po 300zł za robociznę do T.Sparka 2.0. Dzięki mayka.88 i Sawa za pomoc, póki co umówiłem się dziś z jednym "ludzkim" mechanikiem i myślę że zrobi dobrze Alficzkę. O efekcie wymiany rozrządu poinformuję za tydzień.

Ostatnia edycja:
Może jakieś małe spotkanie zorganizujemy oraz np. mały przejazd ulicami Słupska? Dobrze by było aby znalazło się z 10 alfek, wtedy fajnie by to wyglądało ;D

Nie ma sprawy można to jakoś zgrać, ja się piszę, ale jazda spokojna bez buta :)

Każdy dzień od 17 z uwagi że pracuję, niedziele całe wolne.

no to kto jeszcze, trzy osoby to trochę wiochą poleci :P

No to miałem napisać jak idzie wymiana rozrządu u mechanika. W poniedziałek postawiona, dziś wtorek i jeszcze stoi. Jutro będzie do odebrania- tak zapewniał, czyli bilans trzy dni wymiana rozrządu. Mechanik powiedział że jakieś tam śrubki od pokrywy miał problem odkręcić bo poprzedni zakład dał nieprawidłowe i po złości je źle wkręcił więc się męczył z ich odkręceniem. Zastanawiał się czy silnika nie obniżyć na dół celem łatwiejszego dostępu. Dziś rano udało mu się dostać do rozrządu.

Fajny pomysł z tym spotkaniem ,sobota lub niedziel nawet pątek po robocie pasuje ja sie pisze wiec jak ktos cos zarzadzi to bede pozdro
:butcher:(czarna 147 16V)

Amortyzatory
Powrót