ODRADZAM - Paweł-CAR BEZPOŚREDNI IMPORT SAMOCHODÓW Z OSTRZESZOWA

Owszem sorry, może to tylko ja odebrałem tak. Po prostu sądząc po tym poście, omron nie ma nic przeciwko kręceniu jeżeli to nie jest twin spark. Tak to odebrałem, no ale wiadomo każdy inaczej może to zinterpretuje.
Także ok, moja wina i koniec ot. Troszeczkę mnie poniosło :)
Tu jest jasne przesłanie że kręcenie -80tyś w silniku disla to trochę mija się z celem bo to nie robi różnicy jakby podkrecił ze 150tys to już robi wrażenie i zacheta dla jelenia pokażna. Dlatego omron powątpiewa w fachowośc "bączków" którzy na dokładke zrobili to bez ztarcia śladu w pamięci komputera. Czy to oznacza ze taki proceder popiera????

Ostatnia edycja:
zmiana silnika z kompem na inny bo tamten się wys*ał ? dlatego na blacie co innego niż pod komputerem

Omron przygwiazdorzył ale prawda jest taka, że jakakolwiek ingerencja w przebieg to po prostu oszustwo. Polska to jeszcze taki kraj gdzie oszustwa stopniuje się na ważne i nieważne, co powinno się powoli zmieniać...

Tu jest jasne przesłanie że kręcenie -80tyś w silniku disla to trochę mija się z celem bo to nie robi różnicy jakby podkrecił ze 150tys to już robi wrażenie i zacheta dla jelenia pokażna. Dlatego omron powątpiewa w fachowośc "bączków" którzy na dokładke zrobili to bez ztarcia śladu w pamięci komputera. Czy to oznacza ze taki proceder popiera????

Nie, ale zrozum że jakakolwiek ingerencja w modyfikację przebiegu samochodu jest oszustwem, no chyba że tak jak kolega wyżej napisał że mógł paść komputer czy coś i wtedy po podmianie się nie będzie zgadzało no ale wtedy to sprzedający powinien ewentualnego nabywce o tym poinformować. Kręcenia przebiegów nie należy tolerować, nawet gdyby było to np tylko 20tys km.

Nikt tu nie głosi tezy że krecenie silnika nawet o 5 kilometrów nie jest przestepstwem. Każda ingerencja w przebieg auta to przestepstwo i omron pewnie tez to potwierdzi. W temacie jest dylemat dlaczego tylko -80 a nie dużo wiecej? jak kraść to miliony:D

Może handlarzyna się bawił pierwszy raz sam w kręcenie i tylko tyle ukręcił ;D Jak w kole fortuny :)

Ja podejrzewam że tam było dużo więcej zbite z prawdziwego przebiegu, dlatego te dywagacje:D

Tą tajemnicę zna tylko handlarz, my możemy tylko gdybać :)

Ehhh... Widzę "imperium" 16V atakuje :) Wygląda na to, że chłopcy jak większość Polaków, uważa że dla "normalnego" silnika (i w tym przypadku jeszcze dizla) przebieg 300 czy 400 tysięcy to już koniec :)

Nie ma się co Andrzeju produkować dla "królów" tesa 16V...

Tu cię muszę zawieść omron, jako przedstawiciel imperium zła 16V ,oczywiście :D Ani mnie ziębi ani grzeje czy mój silnik przeleci 300 czy 400 tysięcy. Jest to część zamienna, która kosztuje sam wiesz ile i można ją wymieniać do woli, na ile pozwoli portfel i cierpliwość. Dobrze też wiesz, mając przygodę ze 155, że gnijąca buda dyskwalifikuje samochód przy kupnie a klepiące panewki niekoniecznie. I dobrze też wiesz, że dużo ważniejsze niż przebieg jest to, jak ktoś dbał o samochód wcześniej. Nie wierzysz? Daj mi nowiutkie auto a ja je zajadę w godzinkę :D
A i najważniejsze - jakakolwiek ingerencja w przebieg to po prostu oszustwo i mam nadzieję, że jak dojrzejemy jako społeczeństwo a ostatnie składaki pojadą na szrot to się zmieni podejście ludzi do tego procederu i np. po stwierdzeniu, że przebieg jest kręcony będzie można bez problemu zwrócić samochód jako towar niezgodny z umową, nie mówiąc już o surowych konsekwencjach dla sprzedawcy.

Widzę, że mój krótki opis urósł do rangi grubego tematu, generalnie Ci handlarze nie mają wielkie pojęcia o "modyfikacjach przy samochodach" i to nie tylko AR.

w ramach ciekawostki - w ostatnim czasie sporo 159 jest wystawianych z Bielan Wrocławskich (a dokładnie z Krzyżowic). W rzeczywistości większośc tych aut jest właśnie z Ostrzeszowa od Pawel-Car ;)

Ja kupiłem w tym komisie Forda Mondeo MK III z 2004 r z dieslem 2.0 TDCi i nie mogę powiedzieć złego słowa - przejechałem 80000 km bez niespodzianek.
Żadnych ukrytych wad - sprowadzony z Holandii
Może Alfy nie mają tyle szczęścia - szkoda

We Wrocławiu takie młodziki kupują od nich auta i wystawiają o jakieś 2 tys drożej

Dwa tysiące? Dziś wrzucili Q4 o całe 4 tysiące drożej. Ogólnie robią wypady z Bielan chyba na wielkopolskę bo kilka z nich oglądaliśmy 11 listopada w komisach a dziś były już w Bielanach Wrocławskich.

Wysłane z mojego LG-P875

Amortyzatory
Powrót