Oszuści!!! - ostrzega bezwypadkowe.net

• Autor wątku Autor wątku Tfaruk
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Tfaruk

Guest
Bardzo ciekawe i pomocne forum przy zakupie samochodu. Warto sprawdzić, czy ktoś już auta, którym się interesujemy nie oglądał - być może zaoszczędzi to komuś wielu km i pieniędzy.

http://bezwypadkowe.net/index.php

Polecam też tematy o oszustach - ciekawa lektura i mnóstwo wyrolowanych osób w ten sam sposób na tysiące złotych...

fajnie że ktoś wpadł na pomysł stworzenia takiego forum jako miejsca wymiany informacji o naciągaczach

uwaga na sprzedawce

pamietacie jak pisalem jaki mi sprzedal facet silnik do alfy? co to mial miec najechane 120000 km i mial byc super na 100% i ble ble ble a okazalo sie ze jest zajechany bardziej niz moj. no wiec ten gosc handluje sobie na allegro a teraz mozecie sobie kupic ten silnik ktory mu oddalem tyle ze w czesciach i ta glowica ktora jest wystawiona to jest do niczego nie wiem czemu nie ma drugiej pewnie ktos ja lykna.ten facio ma nick czaku 1802 i jest z wroclawia.nie polecam zakupow u niego.

TILT"]Sprawdzałem przed zakupem geometrię kół alfy 147 - badający powiedział że do korekty jest tylko zbieżność ale wyniki części pomiarów były w kolorze czerwonym co niejasno mi tłumaczył czy wiecie co one znaczą i czy rzeczywiści są nieistotne:

Tylna oś
Pochylenie koła lewy -0st51 prawy-1st31 (dane pomiarowe -0st,20' (+0st56') +0st20')
Zbieżność połówkowa lewy -0st19' prawy+0st43' (dane pomiarowe-0st04'(+0st14')+0st05')
zbieżność całkowita +0st25geometryczna oś jazdy +0st31'
przesunięcie -0st21'

Przednia oś
Wyp. sw. zwr. 20st lewy +2st24' prawy+2st14' (-0st30'(+3st55')+0st30')
pochylenie koła lewy -0st49'prawy -1st18' (dane pomiarowe-0st20'(-0st50')+0st20')
przesunięcie -0st39'
zbieżność całkowita -0st54' (dane pomiarowe -0st09'(-0st18') +0st9')[/quote]

Mnie te mądrale z Bezwypadkowych zbanowali bo ośmieliłem się zabrać głos (czytaj skrytykowac) w sprawie wróżenia z fusów czyli oceny aut na podstawie zdjęć.A kit im w oko.

Coś się porobiło z tą stroną bezwypadkowe.net, bo od kilku dni jest niedostępna.

bo już jest "powypadkowa"....:hang3:.......:sarcastic:

Miałem styczność z tą stroną. Moje realnie bezwypadkowe auto trafiło tam tylko dlatego, że Pan który przyjechał nie dał rady wymusić na mnie niższej ceny...- skończyło się na procesie i opinii aso na temat auta...

bezwypadkowe.net tylko na początku było wiarygodną i wartościową stroną, później strasznie zaniżyli swój poziom. Niestety.

Trudno mi powiedzieć, bo niedawno natknąłem się na tę stronę.
Ale niektóre tematy były np. bardzo ciekawe i pomocne.

Niesamowity był np. wątek założony przez jakiegoś gościa, który miał dojście do jakichś powypadkowych raportów dotyczących samochodów ściąganych z USA (po numerze VIN).
Ludzie wklejali link do ogłoszenia np. z otomoto, podawali numer VIN samochodu - według zapewnień sprzedającego "cud malina" i oczywiście bezwypadkowe.

Tymczasem on podawał treść raportu powypadkowego dotyczącego tego konkretnego auta - ze zdjęciami.
Coś niesamowitego, że można z całkowitego wraka, zmielonego z kilku stron zrobić coś, co wygląda na całkiem atrakcyjne auto.

QUOTE=turtil;333461]bezwypadkowe.net tylko na początku było wiarygodną i wartościową stroną, później strasznie zaniżyli swój poziom. Niestety.[/QUOTE]

Strona nie działa. Ktoś ich podał do sądu?

W jednym z czasopism motoryzacyjnych zrobili prowokację podstawiają pewne auto pod ocenę na bezwypadkowe.net Ci pseudo znawcy nie zostawili na samochodzie suchej nitki, przy czym żaden z nich nie oglądał go na własne oczy, a jedynie ze zdjęć. Jak dla mnie śmiechu warte!
Pozdrawiam.
- Rafał

W jednym z czasopism motoryzacyjnych zrobili prowokację podstawiają pewne auto pod ocenę na bezwypadkowe.net Ci pseudo znawcy nie zostawili na samochodzie suchej nitki, przy czym żaden z nich nie oglądał go na własne oczy, a jedynie ze zdjęć. Jak dla mnie śmiechu warte!
Pozdrawiam.
- Rafał

może się czepiam ale dla mnie śmiechu warte jest to że ktoś próbuje nieświadomego kupującego perfidnie oszukać i płacze że ktoś mu w tym przeszkadza !!!

nie mówię tu o Tobie Rafał ;-)))

Nie trzeba osobiście pomacać auta żeby stwierdzić "pewne" rzeczy.
Gdybyś natknął się na ciekawe przypadki to już byś się tak nie śmiał.
No chyba że nadal wierzysz, że producenci mają problemy z kodowaniem wyposażenia auta w VIN-ie ???
Albo kierownica z poduszką ze starego modelu w nowym, bezwypadkowym, fulll wypasionym to też z oszczędności ???
Ja nie sądzę że aż tacy debile produkują/składają w dzisiejszych czasach samochody, no może oprócz tych "okolic" Gniezdna.

A o bezwypadkowych zza oceany to już pisał nie będę bo powiecie że "kopię leżącego".

Podsumowując, bezwypadkowe.net mnie tak bardzo nie śmieszyło i liczę że się jeszcze pojawią w sieci.

Co do samej prowokacji to każdego można jakoś/czymś sprowokować, czyż nie ???

Amortyzatory
Powrót