Alfa Romeo 147 2.0 TS

currahee

Nowy
Auto
Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 1995 r.
Mam na oku piękną 147 z silnikiem 2.0 TS auto jest z 2003 roku. Obawiam się tylko, że przy tej pojemności możne dużo palić. Proszę użytkowników o szczere ;) podzielenie się swoimi wynikami. Głównie chodzi mi o normalną jazdę w mieście bez większych szaleństw ;) oraz średnie spalanie w trasie.

Ja mam co prawda 145, ale silnik ten sam i mi pali w miescie (Warszawa) do 13 (jak sie jezdzi bardzo dynamicznie) a minimalnie 10.5 mi sie udalo. Na trasie 8 litrow jak sie poruszalem z predkosciami ok. 110 km/h natomiast jak gnalem nad morze po 140-150, a na wyprzedzaniach i wiecej to 10 na 100 polknela :D Mysle, ze w 147 2.0 jest podobnie.

Pozdrawiam!

Czasem takie 2.0 może spożywać tyle samo paliwa ile 1.6 (w tej samej karoserii) gdyz silnik ma "mniej roboty"

Sprzedawca napisał, że ma 81000 czyli silnik dopiero co się dotarł ;) Jeśli mnie ktoś nie ubiegnie to jutro podjadę obejrzeć autko na żywo.

No to ja taki mam silnik 2.0TS z przebiegiem 87.000km, tyle że z 2000r. w mojej 156.
Przebieg rzeczywisty. Auto mega zadbane. Mi pali (tryb mieszany): 8L/100km przy oszczędnej jeździe, 9.5L/100km przy normalnej.

Tutaj masz cały wątek o spalaniu w 2.0 TS, tyle że w 156 ale waga obu modeli w sumie podobna więc na różnice w spalaniu na korzyść 147 nie licz:
[156] spalanie:( kupilem moja belle tydzien temu

Ja ostatnio mierzylem i spalilo mi 9.5 litra przy ostrej jezdzie ,ale nie byl to w 100% cykl miejski ,ale za to czesto odpalam auto zeby przejechac 5 km :D i tak w kolko przez caly dzien. Max spalila mi cos kolo 14 litrow , ale mialem zepsuty termostat i musialem smigac na klimie bo mi gasla.

Pozdrawiam !!!

Przejrzałem temat podlinkowany przez ozziego i średnio wychodzi ~11l/100. Jakoś bardzo dużo to nie jest niemniej zawsze litr lub dwa więcej niż w Boxerku, ale za to jest 52KM więcej :twisted: .

Oglądałem dzisiaj tą 147, generalnie auto ok, zadbane, czyste. Nie ma się za bardzo do czego przyczepić, lakier, szyby w porządku nic nie było kombinowane. Niemniej sprzedający uczciwie powiedział, że w aucie był zerwany pasek rozrządu i był robiony silnik (wymieniane dwa zawory i uszczelka). Przy mnie odpaliła bez problemu a silnik pracował równo i cicho. Warto, w tej sytuacji interesować się tym autem? Oto link do ogłoszenia: http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-2-0-ts-C7650141.html

Alfa super sie prezentuje na tych felgach :D bardzo bym takie chcial do mojej belli moze ma ktos takie na sell?? :wink:

Felgi są naprawdę super ale jak bym ją kupił to i tak pewnie zmienię na mniejsze dla większego komfortu. Także moglibyśmy się dogadać :P

currahee napisał:
Felgi są naprawdę super ale jak bym ją kupił to i tak pewnie zmienię na mniejsze dla większego komfortu. Także moglibyśmy się dogadać :P

To mozemy sie dogadac jak kupisz :D ja mam w mojej AEZ 16 jezdzone od wakacji, ale strasznie podobaja mi sie te 17ski nie raz widizalem je i wygladaja swietnie.

ma 80 tysięcy przebiegu i już się pasek zerwał? A auto widziało serwis na przeglądach?

U mnie ten silniczek w Gtv pali koło 13 w mieście i 10 w trasie ale ostatnio troche te wartości zmalały i jeszcze zamierzam wymienić przepływomierz i może jeszcze się coś zbije :D

Spalanie 2.0

147 bardzo dobry wybór , wyglada interesująco .. Co do spalania 2.0 TS na zbiorniku tj 60 litrach robię 600 km w cyklu mieszanym a wiadomo że jest dużo momentów które kuszą aby przycisnąć :)

Amortyzatory
Powrót