Alfa Romeo 147

• Autor wątku Autor wątku Grzegorz83
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
wiązka elektryczna silnika

witam alfaholików.... ,
Mam na imię Marcin. Jestem z Wrocławia.
Mam problem z elektryką u siebie w aucie. Mam Alfa Romeo 147 , 1.9JTDm 150KM 2005rok.
Elektryk powiedział ze musze znależć całą wiazke silnika bo mam w bardzo złym stanie. Jak do tej pory znalazłem we włoskim sklepie oryginał za ok 420E.
Co robić ???? Na Allegro sa ale do 159, 156 giullia, ......
a do mojej nie ma.
Prosze Was o pomoc

Załączniki

• IMG-20200831-WA0000.jpg
    IMG-20200831-WA0000.jpg
    91.3 KB · Wyświetleń: 13
Zakup 147

Witam, z racji zauroczenia tą wspaniałą marką chciałbym wejść w nowy 2023 rok wraz z modelem 147 FL. I tutaj przychodzę do was z pytaniem, czy w budżecie do 15k jest szansa znaleźć coś ciekawego oraz czy taki zakup ma sens? Rozglądam się powoli za wersją
1.9 JTD 16V w pięciu drzwiach.

Pewnie, że jest szansa. Tylko cierpliwie szukaj zadbanego auta. Coraz mniej takich ;)

Po co pchać się w trującego diesla , szczególnie przy tych cenach paliwa? Poszukaj 1.6 TS w dobrym stanie, zawsze można zagazować jak dużo jeździsz.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Po co pchać się w trującego diesla , szczególnie przy tych cenach paliwa? Poszukaj 1.6 TS w dobrym stanie, zawsze można zagazować jak dużo jeździsz.

A po co pchać się w cherlawego TSa, który ledwo jedzie?

Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka

O truciu diesli to kontynuuj wypowiedź w wątku o autach elektrycznych, ok?
I daj chłopakowi kupić co mu się podoba, a nie co wg Ciebie jest właściwe.

Właśnie w sprawie diesli, chciałbym poświęcić więcej czasu żeby znaleźć egzemplarz w jak najlepszym stanie, który zostanie ze mną na długo. I w tym miejscu pojawia się pytanie, czy przy planowanej inwazji aut elektrycznych zakup samochodu z silnikiem diesla na dłuższy okres czasu ma sens?

Inwazja ma nastąpić za kilkanaście lat, spokojnie.
Jeśli nie mieszkasz w wielkim mieście typu Warszawa, Kraków, gdzie mogą planować, bądź planują zakaz poruszania się mieście samochodów z silnikiem diesla z normą niższą niż "x", to nie ma problemu.

niby nie ma problemu ale jak planujesz zakup auta na kilka lat np z salonu to juz musisz o tym myslec

Amortyzatory
Powrót