Dzień dobry,
z przykrością muszę podzielić się z Wami moim rozczarowaniem po wizycie u jakże chwalonego tutaj alfafun.pl czyli Kubicze. Po kilku rozmowach telefonicznych i przeczytaniu w zasadzie samych pozytywnych opinii tutaj i w innych miejscach postanowiłem wybrać się na wycieczkę z Pomorza do Wrocławia po kupno mojej wymarzonej Alfy (tej z bananowymi skórami na ich stronie o VIN ZAR93900007127768). W treści oferty jak i przez telefon byłem zapewniany, że auto jest 100% bezwypadkowe. Miała być lakierowana tylko maska silnika, później okazało się, że wymieniana i lakierowana bo poprzednia zardzewiała. Wyjmując czujnik do pomiaru lakieru kolejny raz zapewniono mnie, że lakier jest 100 % oryginalny. Pierwsze przyłożenie do tylnego lewego błotnika pokazał ponad 200, na rancie już ponad 400. Przednie błotniki też malowane, a gdy na masce zabrakło podziałki, Pan przyznał, że oprócz wymiany i malowania, była jeszcze naprawiana. Nieoryginalna szyba przednia w połączeniu z malowaniem przodu działa na wyobraźnie i tłumaczenie, że była wymieniana od kamienia jakoś do mnie nie trafiło. Może i od kamienia ale jakoś początkowe zaufanie spadło do zera. Z pozytywów to niski przebieg auta był raczej oryginalny bo opony były również z 2007 roku, a felgi mają dużo więcej purchli niż szprych. Na koniec poinformowałem sprzedającego, że ten egzemplarz miał w Niemczech szkodę w 2009 roku i kosztorys na 16.000 euro (nie wiem co było uszkodzone bo ujawniłem tylko pierwszą stronę kosztorysu). Mam nadzieję, że to był tylko wypadek przy pracy panów z alfafun.pl i zmienią treść oferty, żeby inni nie robili na darmo przelotów do Wrocławia.
Kolejną ich Alfę obejrzałem z ciekawości ale z powodu poprzedniej wpadki nie pochylałem się nad nią dokładnie, malowany był tylko przedni błotnik i drzwi o czym dowiedziałem się przed sprawdzeniem. Nie znalazłem tam takich niezgodności jak przy poprzedniej ale i tak radziłbym dokładnie ją sprawdzić zanim ją kupicie.
Pozostaje mi powiedzieć, szkoda… ale Wrocław okazał się bardzo ładny i to jest pozytyw mojej wycieczki