Polecane(niepolecane) komisy, handlarze, sprzedawcy opinie o sprzedajacych.

kamorado

Nowy
Auto
Alfa_Romeo 166 2.4 20v
Witam brac alfoską, jako ze nosze sie z zamiarem kupna 159 a dużo już czytałem o różnych sprzedawcach, i jest wiele opini polecajcych jednych i niepolecających innych.
Chciałbym zebrac w jednym wątku polecane komisy sprzedawców itp oraz takich ktorych omijac szerokim łukiem.
Prosilbym o pisanie nazwy gdzie sie kupilo samochód lub ewentualnie u kogo i jak sie sprawuje po zakupie( co wyszło zatajone lub pominiete przy sprzedazy)
Najlepiej jakby temat został przypiety dla tch co szukaja bedzie b. pomocne.W ramach rozrastania sie tematu bede uzupelnia liste ponizej.
Na razie skromnie, ale czekam na wasze opinie lub waszych znajomych.

Polecane komisy/handlarze/sprzedawcy:

1. Autka.pl - Kraków - na forum zbiera bardzo dobre opinie
2. Fanaut - Częstochowa
3. Novotex - Bralin k. Kępna
4. Mumia Car - Krzeszowice
5. Alfafun.pl - na forum zbiera bardzo dobre opinie

Niepolecane komisy/handlarze/sprzedawcy:
1. Superalfa - Czestochowa ( do konca nie wiem jak naprawde wyglada sprawa z tym sprzedajacym, duzo sie oczytalem ze lepiej omijac szerokim łukiem, jesli inaczej poprawcie mnie)
2. BART-CAR - Opole
3...

Jest jeszcze Komis TipTop ale nie mam zielonego pojecia jak sie sprawuja na rynku.
Czekam na wasze opinie.

Ostatnia edycja:
Niepolecane komisy/handlarze/sprzedawcy:
BART-CAR Opole nie polecam a raczej omijać szerokim łukiem, kręcą liczniki na potęgę sprzedałem do komisu toyote yaris z przebiegiem 206tysiecy kilometrów, po tygodniu miała już tylko 133tys. po napisaniu recnzji na ich fanpagu na fecebooku właściciel straszył mnie sądem i prokuraturą :D

fanaut.otomoto.pl
całkiem fajny gość, pasjonat, z Częstochowy, na imie ma Krzysztof. Brat u niego kupował auto, wszystko OK.

polecam novotex - Bralin k. Kępna. Handlują głównie Volvo. Ja kupiłem u nich 166 i jestem zadowolony

W ogóle ktoś tu kupuje w komisach auta? Z tym naszym prawem i mentalnością handlarzy "mirków" ja bym się nie zdecydował.

W ogóle ktoś tu kupuje w komisach auta? Z tym naszym prawem i mentalnością handlarzy "mirków" ja bym się nie zdecydował.
skoro komisy istnienja to ktos kupuje, a propo tematu to nie tylko o komisy tu chodzi sa np tez osoby co sprowadzaja i sprzedaja a nie sa komisami :)

Osoby prywatne oszukują tak samo jak handlarze. W przypadku kupna od właściciela usypia się często czujność kupującego. Faktura jest w pewniejszym zabezpieczeniem niż umowa kupna sprzedaży. Dodatkowo od handlujących kupuje się auto przynajmniej przygotowane do sprzedaży co w wypadku osób prywatnych zdarza się niezwykle rzadko

Przygotowane do sprzedaży tzn. wypolerowane, wyprane, odkurzone, opróżnione ze śmieci itp.
Podpicowane dla niektórych to wyczernione opony czy po prostu dobrze umyte auto :-)

Osoby prywatne oszukują tak samo jak handlarze. W przypadku kupna od właściciela usypia się często czujność kupującego. Faktura jest w pewniejszym zabezpieczeniem niż umowa kupna sprzedaży. Dodatkowo od handlujących kupuje się auto przynajmniej przygotowane do sprzedaży co w wypadku osób prywatnych zdarza się niezwykle rzadko

Fakt.
Ale w tym wypadku tylko faktura jest jedynym pozytywem, ponieważ można udowodnić mirkowi oszustwo, a co do picowania, to na myjni ręcznej za kilkadziesiąt złotych zrobią ci dokładnie to samo.

Też polecane: Alfafun.pl (kubicze tu na forum)

Czy ktos cos moze powiedziec o firmie Top Cars z Proszowic??
maja wiele alf wystawionych, jakie slyszeliscie o tym komisie opinie, moze ktos z was kupowal u nich i sie wypowie ?

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C35070371.html

Ostrzegam przed tym. Byłem i to jest jakiś masakra. Auto jest w dramatycznym stanie, silnik jest posklejany taśmą, chlapie olejem, chodzi prawie jak diesel a to przecież ma być V6. Wnętrze wygląda jakby zrobił 400-500 tys, plastiki odpadają, nie działa od pasażera zmiana temp. siedzenie mega wytarte i zniszczone. Z zewnątrz aż takiej tragedii nie ma ale byłoby kilka poprawek, pęknięty z tyłu zderzak z lewej strony, lampy są chyba inne niż fabryczne, auto siedzi niżej niż powinno. Samochód jest warty może 5 tys, właściciel nic nie wie. Nie chce mi się więcej pisać, nie jedźcie tam bo można w depresję wpaść po prostu.

http://otomoto.pl/alfa-romeo-156-C35070371.html

Ostrzegam przed tym. Byłem i to jest jakiś masakra. Auto jest w dramatycznym stanie, silnik jest posklejany taśmą, chlapie olejem, chodzi prawie jak diesel a to przecież ma być V6. Wnętrze wygląda jakby zrobił 400-500 tys, plastiki odpadają, nie działa od pasażera zmiana temp. siedzenie mega wytarte i zniszczone. Z zewnątrz aż takiej tragedii nie ma ale byłoby kilka poprawek, pęknięty z tyłu zderzak z lewej strony, lampy są chyba inne niż fabryczne, auto siedzi niżej niż powinno. Samochód jest warty może 5 tys, właściciel nic nie wie. Nie chce mi się więcej pisać, nie jedźcie tam bo można w depresję wpaść po prostu.

Napisze po raz kolejny, czego Kolego oczekiwałeś ?? Przy tej cenie, nie spotkałem GTA w "niezłym" stanie poniżej 30000zł.
Popatrz kolego na portale zagraniczne a później jedź oglądać takie perełki !!!!

Ale kolego, spokojnie, nie oczekiwałem cudów. Nie pojechałem w nadziei że kupię ale chciałem zobaczyć konkretnie co i jak, skomentowałem w takim tonie bo facet w ogóle nie powinien wystawiać tego na sprzedaż.

Czy ktoś zna firmę:
http://www.dymekcars.pl/
Zawada koło Debicy? Jest tam Alfa, która mnie interesuje...

Dymek kiedyś miał złą opinię teraz to raczej porządna firma, pytanie czy samochód który cię interesuje jest ich czy wystawiają auto jakiegoś handlarza bo to praktykują, jeżeli samochód jest ich to jazda próbna podpięcie komputera czy sprawdzenie czujnikiem lakieru nie będzie problemem, jeżeli nie masz czujnika w biurze ci pożyczą, ogólnie goście otwarci na rozmowę i negocjacje ceny, większość aut mają z Włoch. Byłem bliski zakupu u nich Tucksona, jednak żonie dali się przejechać Fiatem Sedici... i mam Fiata w garażu. Pozdrawiam i powodzenia w szukaniu.

Podobno samochód handlarza, dają numer do niego, ale twierdzą, że sami go dla niego przywieźli i że był w takim stanie, tylko go wyprali.

Amortyzatory
Powrót