Alfa Romeo 159

• Autor wątku Autor wątku pokrop8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W takim razie szukam 150HP. Na 159 2.4 JTD mnie nie stać, są już zdecydowanie droższe. Jeśli chodzi o NAVI, to po prostu ładnie się komponuje w kokpicie i bardziej zależałoby mi na tym ze względów estetycznych:)

A na co zwrócić uwagę przy zakupie? Chodzi mi o te droższe rzeczy oczywiście. Coś w rodzaju dwumasu w 156 2.4 na przykład. Bo wiadomo, że coś tam w zawieszeniu zawsze jest do zrobienia, bo mało kto sprzedaje idealnie sprawne auto.

W takim razie szukam 150HP. Na 159 2.4 JTD mnie nie stać, są już zdecydowanie droższe. Jeśli chodzi o NAVI, to po prostu ładnie się komponuje w kokpicie i bardziej zależałoby mi na tym ze względów estetycznych:)

A na co zwrócić uwagę przy zakupie? Chodzi mi o te droższe rzeczy oczywiście. Coś w rodzaju dwumasu w 156 2.4 na przykład. Bo wiadomo, że coś tam w zawieszeniu zawsze jest do zrobienia, bo mało kto sprzedaje idealnie sprawne auto.

I do tego powerbox i masz już 180HP:)

Kolektor ssący jak widać, to rzeczywiście problem, ale bardziej przeraził mnie ten niby "dożywotni" filtr cząstek stałych za 4 tysiące złotych :) Często to pada ? Są jeszcze jakieś "dożywotnie", które się psują i kosztują powiedzmy powyżej 1000zł?

Byłem dzisiaj u ludzi, którzy zajmują się moją 156 i stwierdzili, że ceny części do 159 są prawie identyczne, a tutaj nagle się przewija jakiś DPF za 4 tysiące złotych:/

Ostatnia edycja:
Filtry DPF są dożywotnie i bezobsługowe , tyle mówi teoria w praktyce niektórzy użytkownicy zapominają o dyrektywach dotyczących procesu wypalania cząstek stałych i zaczynają się problemy ale są to odosobnione przypadki . Z opcji które są dostępne w 159 polecam kupić auto z bixenonami i parktronikiem przód i tył . Wersję 120 KM wybij sobie z głowy chyba ,że jeżdzisz w kapeluszu :D.Pzdr

Porady przy zakupie

Proszę was drodzy klubowicze o zebranie istotnych uwag (na co zwrócić uwagę) dotyczących zakupu 159
mam upatrzoną kombi, rok 2007, silnik TWINPHASER 2,2 benzyna 180HP

wady/co sprawdzić/co sie psuje

Miałem już 166 i wiem ze wasze rady są istotne przy zakupie

Jestem na zakupie, pozdrawiam i dziękuję

Ostatnia edycja:
Proszę was drodzy klubowicze o zebranie istotnych uwag (na co zwrócić uwagę) dotyczących zakupu 159

Witam,wiem ze w rocznikach 2006 padały maglownice .

Podaj przebieg , żródło zakupu ( chodzi o historię auta ).Pzdr

ludzie dajcie spokoja z tymi dieslami:) kupujecie TBI benzynowy. Diesle sa droższe i dużo droższe w serwisowaniu. Chyba, ze robicie ponad 50 tysięcy rocznie, wtedy diesel sie opłaca. Poza tym to oszczędnosc pozorna: na stacji benzynowej. Jak kupisz benzyne i diesla i sprzedasz po, powiedzmy 3 czy 4 latach, zrób sobie bilans wszelkich wydatków. W 90 procentach więcej wydasz na diesla.

czekamy na nowe silniki, jednak to skok jakościowy, jak mówią, ogromny. Umówiłem się na jazde próbną za dwa tygodnie, pojeżdzę to wam opowiem. Silnik 1.8 TBi, 200 KM.

Napisz mi na priva rok Twojej alfy i wyposażenie jakie w niej posiadasz bo ja jestem teraz na kupnie 159. bioly223@wp.pl Bielsko jest blisko poza tym dobrze znam juz to miasto więc dlaczego by się nie przejechać. Jaka orientacyjna cena i przebieg alfy oraz co w niej robiłeś.

p

1, 2,4 jest ideał to ile nafty ten silnik pali a ile spali 1,9-150KM na 100 km???
2, jak ma samochód na bagazniku napisane Q4 to znaczy ze ma naped na wszystkie koła?

Ostatnia edycja:
Po co 2 posty w przeciągu 15min. Daj ludziom wejść na forum.
Nie wiem ile spali 2.4. Poza tym jest już wątek o spalaniu.
Moja 1.9 150HP pali ok 7-7.5 jeżdżę głównie 80% trasa 20% miasto.

Amortyzatory
Powrót