• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Planowany zakup Alfy 159 Kombi

gordoon

Nowy
Auto
Przed kupnem Alfy 159
Witam serdecznie. Zainteresowałem się samochodem [notranslate]Alfa[/notranslate] Romeo 159 w kombi. Silnik albo 1.9 albo 2.4 Jtdm.
Pytanie do forumowiczów.

Czy zakup tego samochodu jest dobrym rozwiązaniem ? Wiem, że obydwa diesle mają dwumase oraz dpf. Oraz czy te silniki dobrze znoszą chiptuning.

Jest to model często psujący się ? Zawieszenie komfortowe ? Nie ma problemu z zakupem zamienników ? Jak blacha, łapie korozję ?

Pewnie będzie pytanie czemu [notranslate]Alfa[/notranslate] ? Dlatego, że podoba mi się ten drapieżny wygląd, wsze stronność oraz wnętrze.

Oraz na co zwrócić uwagę podczas kupna tego samochodu ?

Pozdrawiam wszystkich !

Sportwagon, k.wa :D

Przejrzyj dział poświęcony 159. Co chwilę ktoś zakłada wątek w stylu 'jaki silnik wybrać' itp itd.

Każdy rocznik z tą skrzynią może mieć problem, ale nie musi. Skrzynie te montowali z 1.9, 2.2, TBi.

No właśnie kombi jest w karawanach a tu jest sw czyli sportwagon.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

czyli jak nie chcesz m32 to szukaj f40

- - - Updated - - -

a jak do tego pomimo opisu 1.9 lub 2.4 chcesz 2.0 to miałbym taką :-)
we tiaju Panie :-)

A co sądzicie o 1,8 mpi z czym najwięcej jest problemów w tym aucie

Z osiągami, a raczej ich brakiem ;)

Amortyzatory
Powrót