dziękuję z obie opinie.
multiply, masz rację, że to auto nie dla każdego. sprawa polega na tym, że jest to oferta wykupienia rat leasingowych. pozostało do spłacenia 20 miesiecznych rat. biorąc ten samochód na firmę, oferta jest korzystna. zdaję sobie sprawę, że do samochodu się dokłada. jeżdżę obecnie fordem fiestą. nie narzekam na ten samochód, ale nadszedł czas zmiany. doszedłem do wniosku, że jak już mam jakąś gotówkę, jak mam zmieniać, to na coś, z czego będę mega zadowolony. nie lubię substytutów, zamienników. alfa jest dla mnie samochodem marzeniem, tak bardzo obecnie dostępnym. jedyne czego się boję, to że przy 120 000 km nie pojeździ to za długo i zacznie się sypać, o czym stara się przekonać mnie wiele osób. stąd moje pytanie, czy uważasz/ uważacie, że warto zainwestować ok. 30 000 na 3 letnią alfę, którą sprawdzę jeszcze w serwisie, ale podobno ma wszystko na swoim miejscu...
145Q, również muszę się z tobą zgodzić, bo warto realizować swoje marzenia

boję się po prostu, że moje marzenie będzie stało w garażu, bo co tydzień będę dokładał po 1000 pln. zdaję sobie sprawę, że nie ma samochodów niezawodnych. nie wiem skąd wziął się ten słynny już mit awaryjności alfy. o bmw mówi się, że to dobre samochody. o alfie wręcz przeciwnie. kupując alfę, jesteś z mechanikami na ty...
chciałbym zaryzykować, ale boję się, że stracę te ponad 30 000, które długo zbierałem. z drugiej strony wiem, że jak kupię grande punto sport, 07-08r, będę odwracal głowę za 159 na ulicy i pluł sobie w brodę.
może to głupie, ale naprawdę nie wiem co zrobić i chciałbym, żeby ktoś mi powiedział co by zrobił będąc na moim miejscu.
p.s. normalnie jestem naprawdę dużo bardziej zdecydowany