musze wam panowie (kupujacy w superalfa) powiedziec, ze troszke sie rozczarowalem. Chcialbym napisac co wywnioskowalem po tej dyskusji.
Trafilem na strone
www.superalfa.pl duzo wczesniej i po przejrzeniu wszystkich ofert alfy 166 (bo tego cudu poszukuje), oferta superalfy na zdjeciach i w internecie byla najbardziej korzystna, poniewaz uznalem, ze place relatywnie wiecej, ale wsiadam i mam nowy rozrzad, hamulce i plyny czyli de facto kupuje woz za "CENA" minus koszty pozniejszych napraw obowiazkowych, wiec 28tys za 166 z '01 w moim idealnym zestawieniu (krem skora i czarna + miala piekne felgi za co duuuzy plus) było prawdziwa "życiową" okazja.
Ale jak to polak nauczony, ze kazdy stoi za rogiem zeby mnie okrasc (pol zartem pol serio pisze oczywiscie) postanowilem troche pogooglowac z "superalfa.pl" w keywordzie.
Na blizniaczym forum toczyla sie podobna dyskusja odnosnie slusznosci zakupu u pana Roberta jak wywnioskowalem. Musze powiedziec, ze nastawienie moje poczatkowe do firmy bylo niemal, ze idealne - dobre samochody, solidni ludzie, aczkolwiek i tu powod napiania tego postu, zostalo lekko nadszarpniete. Myslalem, ze moje przypuszczenia potwierdza sie w internecie w opiniach, ale jak widac nie do konca tak bylo, warto rowniez wspomniec, ze bylo tez pare pozytywnych opinii. Nic panom z superalfy nie zarzucam, malo tego, jestem prawie zdecydowany, ze u Was kupie moja pierwsza Alfe Romeo, ale zycze sobie i innym zeby byl to zakup jak najbardziej udany bez zadnych bajerow w stylu dyskoteka ze swiatel z tylu. Wiec apeluje o lepsza kontrole jakosci i napraw nawet kosztem doliczenia i zaplacenia wiekszej ceny bo uwazam, ze lepiej zbiorczo zaplacic za naprawy niz potem po serwisach latac.
Tyle gwoli moralow i poboznych zyczen, a jak bedzie to zobaczymy jak wyjade moja alfa od Was :wink: pozdrawiam jako embrion