Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Temat: Oszuści w komisie!!! Osielsko. DIBA

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM Distinctive

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    Izabelka serwis może nie, ale ,,zaufana osoba" pewnie już tak, poza tym przeczytaj ze zrozumieniem pls wnioski nasuwają się same> Albo handlarzyna ma kogoś w ASO której akuratnie nie było albo nie chciał jechać sprawdzić samochód. Albo albo
    Przeczytałam kilkakrotnie i bardzo dokładnie to co kolega napisał i faktycznie wnioski nasuwają się same a są one takie, że nie ma on dowodu na to że "handlarzyna" ma kogoś "zaufanego" w serwisie i bezpodstawnie piszę jasno i wyraźnie, że cyt. "Jednocześnie śmie twierdzić iż w tym procederze bierze również ktoś z pracowników ASO Alfa Romeo w Bydgoszczy" Oczernia serwis Alfa Romeo w Bydgoszczy a nie ma ku temu podstaw. Skoro handlarz wiedział doskonale, że auto ma skręcony licznik o 100 tys. to oczywiste jak budowa cepa że nie chciał aby samochód trafił do autoryzowanej Stacji Obsługi i tyle w temacie. I nawet najlepszy znajomy handlarza z serwisu nie udzieliłby informacji o fałszywym przebiegu bo każdy wie czym to grozi.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Swego czasu oglądałem na TV Turbo przypadek kupna samochodu z Salonu / Serwisu pewnej marki nie pamiętam jakiej, samochód bezwypadkowy historia znana itp itd jak to w ogłoszeniach jako że sprzedaje salon to ogłoszenie bardzo wiarygodne. Ale to tylko w teorii. Tenże sam serwis funkcjonujący przy salonie naprawiał samochód x miesięcy wcześniej po poważniejszej kolizji / wypadku - samochód zostawiał 4 ślady a był sprzedawany jako bezwypadkowy. Więc teorie na temat serwis to, serwis tamto, może zostawmy bez wdawania się w zadymy bo w tym kraju nic mnie nie zdziwi

Użytkownik Embrion
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir 170 KM Distinctive

Domyślnie

No wiesz ja nie mówię, że wszystkie autoryzowane serwisy są mega uczciwe bo tego typu przypadki jak ten co oglądałeś w TV na pewno się zdarzają i ja w to nie wątpię. Jak masz dowody na to że taka sytuacja miała miejsce to śmiało można a nawet trzeba o tym pisać żeby przestrzec innych a jeżeli ktoś tylko "śmie twierdzić" nie mając ku temu żadnych podstaw no to sorry o czym tu w ogóle dyskutować.

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

To jest tylko i wyłącznie moja opinia na temat tego komisu i ASO w Bydgoszczy. Nie wydaje mi się aby chłopaki z komisu po tylu latach w branży byli na tyle głupi aby w tak prosty sposób mogło wyjść na jaw ich oszustwo poprzez sprawdzenie w ASO. Dzwoniłem do nich w czwartek że jestem umówiony na 12 w sobotę na sprawdzenie auta w ASO (tak było w rzeczywistości) spotkałem się z natychmiastową odmową .... gatki tego typu że ASO w soboty krótko pracuje i nie zdążymy itd. pomimo tego iż powiedziałem że godzina jest już ustalona i laweta jest już umówiona. Po około 30 minutach Pan z komisu się odezwał iż sam osobiście może się wybrać z Alfą do ASO. Jak dla mnie jest to trochę dziwne i podejrzane tak jak cały ten komis!!! Dla kogo to wszystko nie jest dziwne to przecież nic nie stoi mu na przeszkodzie aby robić zakupy w Dibie i sprawdzać auta w Alfa Bydgoszczy.....

A opinia co niektórych że wina za takie przekręty leży po stronie kupujących jest idiotyczna! Każdy chyba chciałby kupić auto z małym przebiegiem. Przy przebiegu rocznym około 20000 km auto 4-5 letnie powinno mieć niespełna 100 000 km przejechane więc chyba nikt nie oczekuje od używanego auta czegoś niemożliwego!!!
    Ostatnio edytowane przez pjanek ; 02-03-2013 o 12:36

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Jest: Skoda Superb 2.0 TDI. Było: 159 SW 1,9 JTD AR 147 1.9 JTD 16V 170 KM 2003 r. Passatto B5 1.8

Domyślnie

Cytat Napisał pjanek Zobacz post
    A opinia co niektórych że wina za takie przekręty leży po stronie kupujących jest idiotyczna! Każdy chyba chciałby kupić auto z małym przebiegiem. Przy przebiegu rocznym około 20000 km auto 4-5 letnie powinno mieć niespełna 100 000 km przejechane więc chyba nikt nie oczekuje od używanego auta czegoś niemożliwego!!!
    Nie jest idiotyczna, i sam to właśnie uzasadniłeś - kazdy chciałby kupić auto z małym przebiegiem. I dlatego pan Zenek z panem Kaziem skręcą licznik, obrobią zdjęcia w Photoshopie żeby oko statystycznego Kowalskiego było zadowolone a że w drodze do domu samochód wyzionie ducha to już nikogo nie interesuje. Gdyby każdy z kupujących patrzył sie na stan techniczny zamiast na licznik to takich sytuacji by nie było.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał sebawroc Zobacz post
    Nie jest idiotyczna, i sam to właśnie uzasadniłeś - kazdy chciałby kupić auto z małym przebiegiem. I dlatego pan Zenek z panem Kaziem skręcą licznik, obrobią zdjęcia w Photoshopie żeby oko statystycznego Kowalskiego było zadowolone a że w drodze do domu samochód wyzionie ducha to już nikogo nie interesuje. Gdyby każdy z kupujących patrzył sie na stan techniczny zamiast na licznik to takich sytuacji by nie było.
    Dlatego teraz trzeba mieć takie auta, które zarówno dobrze wyglądają, jak i mają adekwatny do wyglądu stan techniczny. Przy czym wtedy z automatu nie będą najtańsze na rynku. Bowiem z pakietu "TANIO", "MŁODY ROCZNIK", "DOBRY STAN" - można wybrać na raz tylko 2 opcje.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Alfa i Omega Avatar ishan
    Mieszka w
    Oświęcim
    Auto
    Renault Scenic 1ph2

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Bowiem z pakietu "TANIO", "MŁODY ROCZNIK", "DOBRY STAN" - można wybrać na raz tylko 2 opcje.
    idealnie to ująłeś, 5 słów i wszystko jasne
    Było:
    Daewoo Tico 0.8
    Opel Vectra B 1.8
    Alfa Romeo 166 2.4jtd
    Alfa Romeo 156 2.5 v6
    Alfa Romeo 156 sw 2.4jtd

Jest:
    Renault Scenic 1ph2 1.4

Użytkownik Embrion
    Auto
    brak

Domyślnie

Jeszcze kila słów dla tych którzy twierdzą iż wina leży po stronie kupujących. Szukając samochodu interesowałem się samochodem z małych przebiegiem (adekwatnym do wieku) ale za cenę znacznie przekraczającą średnią cenę za takie auta z danego rocznika. Przykładowo jeśli 159 z roku 2007-2009 można kupić za średnio 30-32 tyś to ja byłem skłonny zapłacić 50 tyś! Czy więc oczekiwałem czegoś niemożliwego?? Więc osoby które piszą takie głupoty niech się trochę zastanowią.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Jeszcze kila słów dla tych którzy twierdzą iż wina leży po stronie kupujących. Szukając samochodu interesowałem się samochodem z małych przebiegiem (adekwatnym do wieku) ale za cenę znacznie przekraczającą średnią cenę za takie auta z danego rocznika. Przykładowo jeśli 159 z roku 2007-2009 można kupić za średnio 30-32 tyś to ja byłem skłonny zapłacić 50 tyś! Czy więc oczekiwałem czegoś niemożliwego?? Więc osoby które piszą takie głupoty niech się trochę zastanowią.
    Ok to uzasadnij dlaczego w Polsce są cofane liczniki? Jak znajdziesz odpowiedź jak statystyczny Kowalski kupuje samochód to znajdziesz odpowiedz dlaczego są cofane liczniki. A Ty jestes po prostu ofiarą tych ,,statystycznych Kowalskich"
    Ostatnio edytowane przez sebawroc ; 13-03-2013 o 04:13

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

I w końcu kupiłeś coś?
    Widzisz - ja znam temat od drugiej strony medalu - nagminnie bowiem trafiają się klienci, dla których polskim Eurotaxem stał się serwis Allegro. Skoro tam są 159-ki z 2007 roku, z przebiegiem 100.000 km, za 28 tysięcy złotych (a nawet i mniej) - to ja za tyle powinienem bez problemu załatwić im taką wersję. No bo przecież takie auta są! Podobnie jest z innymi modelami - przy czym najgorzej mieć do sprzedaży coś popularnego (Passat, Audi A4, Ford Focus, itp). Wtedy rozrzut cenowy między minimum z Allegro a tym, co się chce dostać za DOBRE auto - jest ogromny. I czasem naprawdę nie da się wytłumaczyć klientowi, że auto zadbane, z wykonanym świeżo dużym przeglądem serwisowym, na dobrych oponach, nie wymagające malowania, wymiany połowy wnętrza z powodu zniszczeń - MUSI być droższe od takiego samego modelu, przy którym pierwsze co zrobi nowy nabywca to zostawienie c.a. 3000 PLN na serwisie...
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów