-
Jakie wahacze na tył
Witam!
Na forum są dziesiątki tematów, w których można poczytać o polecanych i niepolecanych producentach wahaczy przednich (sam zrobię chyba górę w TRW, dół i łączniki Vema), natomiast problem jest z informacjami nt. zawieszenia tylnego. Jakich producentów polecacie? Chciałem wymienić praktycznie komplet. Interesuje mnie kompromis między jakością a ceną - nie chcę kupić tanio i zaraz robić jeszcze raz, ale za dużo też nie chciałbym wydać :P
Czy wahacze poprzeczne fast są dużo gorsze od vemy? W cenie różnica duża w sumie nie jest...
Będę wdzięczny za wszelką pomoc :)
Pozdrawiam
-
Poprzeczne mam Vema ale dopiero 15 tyś przejechane -jest ok
-
Ja mam luzy na poprzecznych ale będę dawać tulejki PU. Wzdłużne kupię nowe TRW OR (po 200 zł są) a tulejkę w zwrotnicy wymienię na nową z ASO.
-
To może jeszcze spytam: co oprócz wahaczy wzdłużnych i poprzecznych dobrze jest przy okazji wymienić?
-
tuleja zwrotnicy ew. łączniki i poduszki stabilizatora jeśli mają luz
-
Dziękuję :)
Ktoś wie jak się zachowują wahacze fasta na tyle?
Swoją drogą, jakby wymienić komplet (jak to planuję zrobić), jakie przebieg powinienem zrobić do następnych napraw?
-
nie wiem :lol:
ja kupiłem cały kpl vema - jak na razie coś koło 24.000-27.000km i jest ok
-
Poczytałem, popytałem i doszedłem do wniosku, że będę robić w ten sposób:
Na przód wahacze górne TRW, dolne Vema, łączniki stabilizatora TRW oraz gumy stabilizatora. Z tyłu komplet wahaczy Vema, poduszka i łączniki stabilizatora oryginalne, tuleja zwrotnicy Magnetti Marelli.
Co o tym sądzicie?
-
Zakładaj polskie łączniki JGR, lepsze niż TRW. A jeśli chodzi o gumy to oryginały lub zamienniki o kształcie oryginałów.
-
Jgr nie wiem czy lepszy od TRw ale u mnie już 20 tyś i ok