-
147 1.9 JTD Chorzów
Witam, znajomy poprosił mnie o pomoc w obejrzeniu Alfy 147 z 2001 roku, 1.9JTD
http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-kli...30455540.html/
Mamy zamiar podjechać i obejrzeć ją jeszcze dzisiaj (prawdopodobnie zabierzemy ją na stacje diagnostyczną). Dodatkowo zrobimy pewnie jakieś konkretniejsze zdjęcia. Tutaj chciałem poprosić Was o pomoc, są jakieś elementy na które należy szczególnie zwrócić uwagę? Słyszałem o zawieszeniu, że może być na wykończeniu, a jakieś pozostałe kwestie? Gdzie jeszcze należałoby zajrzeć i co ewentualnie przetestować? Nie chcemy, żeby auto po zakupie okazało się padliną :)
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi! :)
-
Obadaj cały prawy tył, z tym beznadziejnych zdjęć coś tam widać - klapa odstaje, przetłoczenie nie zgadza się z tym na zderzaku no i drzwi odstają (jakby robiono zdjęcia piórnikiem to by lepiej było widać). Poza tym ta cena, dodatkowo na dużych kołach, głośno krzyczy "uwaga".
Co do ogólnych usterek modelu wszystko już zostało napisane na forum.
-
Pojechaliśmy, obejrzeliśmy, załamaliśmy się, odjechaliśmy. Tak w skrócie można opisać ten egzemplarz, problemy były chyba dosłownie wszędzie, bok pasażera poprzecierany w całości, błotnik ma jakieś dziwne wgniecenia (za duże żeby były od gradu i tylko w jednym miejscu). Przy przedniej szybie wychodziły purchle od strony dachu, maska jakoś tak nie równo, zderzak z tyłu odchodzi, można wymieniać jeszcze dużo na temat tego auta ale starczy. Za 2k PLN może by i można ją wziąć...
Dla chętnych zdjęcia:
https://drive.google.com/folderview?...3c&usp=sharing
Pod maskę nie zaglądaliśmy, silnika również nie odpalaliśmy, uznaliśmy to za zbędne :)
-
te odpryski przy uszczelce na dachu przy linie z szybą to chyba staly motyw 147
-
Jaka cena, takie auto...
No, ale skoro są tacy, którzy chcą dobrej 159 z 2007 za 18kpln, to ile może kosztować taka nędzna 147 z 2001.
-
Wszystko jest w tym ogłoszeniu takie typowe dla cwaniaczków i kombinatorów. Zero opisu i zdjęcia zrobione w taki sposób że nie ma się szczególnie do czego przyczepić, a w rzeczywistości dramat na kołach. Dziwie się tylko jak można się interesować 147`ką w takiej cenie i do tego dieslem, cudów nie ma...