Witam, jakiś czas temu rozpadła mi się skrzynia biegów jestem w trakcie poszukiwań drugiej i chciałem się podpytać na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny
Printable View
Witam, jakiś czas temu rozpadła mi się skrzynia biegów jestem w trakcie poszukiwań drugiej i chciałem się podpytać na co zwracać szczególną uwagę przy kupnie za wszelkie podpowiedzi będę wdzięczny
Nie da sie ocenic stanu skrzyni poprzez ogledziny z zewnatrz ;] Jedynie popatrz na wybierak czy nie ma zbyt duzych luzow na osce na boki, czy ma gume a jak jest to w jakim stanie to mniej wiecej Ci powie jak "stara" jest skrzynia :) czy kielich na krotkiej polosi nie ma zbyt duzego luzu, tak samo walek glowny. Reszta to chybil trafil. Ostatnio widzialem skrzynie na aledrogo po 700zl jakos i w takim przedziale bym szukal. Z tego co pamietam to polecial ci mechanizm roznicowy?
Mi tez ostatnio padła skrzynia. Wziąłem najtańszą na allegro za 400zł z przesyłką i działa bez problemów, więc ceną bardzo bym się nie sugerował :)
Tak :) Akurat przeglądałem allegro jak się pojawiła i bez zastanowienia kupiłem. Zrobiłem na niej do tej pory tylko 500km, ale nic złego się nie dzieje.
to trafiłeś na tą chwile nie widać żadnej i też trochę zaczynam się denerwować bo jak kasy nie miałem to parę sztuk było i w miarę za racjonalną kasę od 600-800 stówek a teraz jak pieniądze są to pustostan