-
Opadająca kierownica
Witam.
Od jakiegoś czasu pojawił mi się problem opadającej kierownicy, problem ten najczęściej pojawia się na dziurach ale w ciągu dnia kierownica też potrafi się sama obniżyć. Mam pytanie, jak wygląda mocowanie kierownicy i jej regulacja i gdzie powinienem szukać źródła problemu?
Szukałem nie znalazłem.
-
Nie masz nigdzie przy kierownicy, ani przy nabie żadnych zabezpieczeń ewentualnie jakichś dźwigienek do regulacji wysokości? Może trzeba dokręcić, albo dopiąć... albo po prostu to się obrobiło/poluzowało i to jest tego efektem. W sprawie naprawy, najlepiej podjechałbym do jakiegoś warsztatu, bo ja nie mam pojęcia jak podejść do tego tematu.
-
No jest dźwigienka. Też ostatnio zauważyłem, że kierą da się ruszać mimo jej zblokowania tą właśnie dźwigienką. Nie wiem, czy sama dźwigienka na wertepach nie opada...
-
Gdzieś w czeluści internetu znalazłem informację że jest tam jakaś śrubka przy dźwigni od regulacji i trzeba ją lekko dokręcić, w tej chwili mam auto u mechanika ale wieczorem jak odbiorę to sprawdzę czy jest tam coś takiego.
-
od dzwigni idzie śruba potrafi się poluzować wystarczy ja dokręcić nic trudnego aby nie za mocno bo nie dasz rady przestawić jej potem
-
No to tak jak pisałem... Skoro jest Dźwigienka do regulacji wysokości, to przy niej trzeba kombinować. Oglądnąłem schemat jak to jest i jest tam faktycznie śrubka, która podobno lubi się czasami sama poluzować i wystarczy dokręcić, ot cała filozofia :)
Pozdrawiam
-
-
1 załącznik(i)
No i naszukałem się i pod osłoną znalazłem ową śrubę która była luźna, dokręciłem i wszystko jest ok :)
Załącznik 108541