-
wydech 155 2.0 16V
hejka,
sluchajcie, jak o jest z ukladem wydechowym w alfach.. chcialem wymienic go, a przynajmniej wiekszosc jego komponentow, bo juz sie wypierdzial, ma tysiac dziur, ryczy i halasuje etc..
mam 2.0 16V 1995r. i nie moge nigdzie dostac zamiennikow.. w katalogach producentow wydechow niby widnieje ta jednostka, ale czesci nie sa dostepne/nie sa produkowane..
gdzie mozna dostac uklad wydechowy od ww modelu, ewentualnie inne mozliwosc rozwiazania problemu? moze wydech bedzie pasowal z innej jednostki?
na wydechach sie zupelnie nie znam i nie mam rozwiazania, ale jednak chcialbym sobie poradzic z problemem wyeksploatowanego ukladu..
pozdrawiam!!
-
az dziwne że nei możesz dostać w sumie ja do mojej 155 1,8 8v z 1995 dostałem normalnie w sklepie a szukałes na allegro? nie wiem jak jest z 16v ale chyba układ nie rozni sie wiele od 8v wiec może tak pokombinujesz
-
Każdy szanujący się warsztat zajmujący się wydechami poskłada taki układ bez większego problemu a takich warsztatów w Warszawie jest sporo
-
Na alledrogo kupisz wydech bez problemu. Wydech jest firmy Polmostrow z 2 letnia gwarancja. Jest dedykowany do 8V ale gadalem z gosciem i mowil ze do 16V pasuje spokojnie. Cena 180zl plus koszty przesylki. Uwazam ze jest calkiem przyzwoity.
-
no wlasnie patrzylem na allegro na te uklady - kosztowaly w granicach 200PLN
z tymze wlasnie nie bylo do mojej wersji silnikowej..
czy aby napewno bedzie wszystko gralo jesli wloze uklad dedykowany do 8-zaworowych silnikow?
-
Tłumik za katalizatorem z tego co wiem jest inny i mocowanie ejgo tez jest inne niz w 8V
-
no wlasnie, tak myslalem..
najlepiej byloby kupic oryginal, ale w aso zapunktuja mnie na grube $$ za wydech, a wszystkie naprawy chcialbym dokonywac z mysla o wkladzie gotowki adekwatnym do wartosci calego samochodu ;)
-
Poszukaj oryginału po za aso pamiętam że jak szukałem do Siebie to w jednym sklepie za imasafa chcieli 730 złoty co nie jestem ogromną sumą choć z braku akurat takiej gotówki zainwestowałem w układ wydechowy ferozo jest to aluminizowany wydech więc raczej nie powinien rdzewieć prędko a i autko sprawuje się nieźle nie zauważyłem zmiany mocy pomiędzy oryginałem a zamiennikiem
-
-
dzieki andrew, dzwonilem do nich, ale koles mi powiedzial, ze nie maja do 16V i ze jest z takimi problem..
ewentualnie mozna zamontowac uklad z 8V, ale rozni sie on troche i trzeba by mocno pogrzebac przy konwersji.. (oczywiscie gwaracja wowczas rowniez traci waznosc)
dla mnie to w ogole zdumiewajace, ze nie mozna dostac zamiennika do ukladu 16V