Czesc mam pytanie, jak wymienic silnik krokowy w silniku 1.8 TS 98 r? Trzeba wyjmowac przepustnice? Jak tak to mozecie napisac mala porade jak za to sie zabrac :) bo watpie zeby dalo sie go wyjac zeby nie zdejmowac przepustnicy
Printable View
Czesc mam pytanie, jak wymienic silnik krokowy w silniku 1.8 TS 98 r? Trzeba wyjmowac przepustnice? Jak tak to mozecie napisac mala porade jak za to sie zabrac :) bo watpie zeby dalo sie go wyjac zeby nie zdejmowac przepustnicy
Może i się da, ale na pewno łatwiej będzie z wyciągnięta przepustnicą. Tak mi się wydaje ;>
Bez wyjęcia przepustnicy trudna sprawa, chociaż teoretycznie możliwa - chyba lepiej i bez nerwów jest to zrobić po staremu - zdemontować rurę dolotu, odpiąć aku, odłączyć wtyki od ECU, linkę gazu, wykręcić śrubkę masy z ECU, 4 śruby przepustnicy i już ją masz.
A gdzie znajduja sie te sruby? Od gory przepustnicy? Mam zalozony gaz i tragedia mam tam dostep... :) az boje sie za to brac
Jak się dobrze nachylisz to zobaczysz 4 śruby z wejściem na klucz torx, którymi przepustnica jest mocowana do kolektora ssącego.
Odswieze temat aby nie zakladac nowego.
Nie moge poradzic sobie z falujacymi obrotami... Ale zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz tzn jak wymienialem krokowca i jak go wyjalem to zauwazylem ze ta sprezynka co w nim chodzi (ustawia przepustnice) strasznie lekko chodzi i jak ja przestawie w inne miejsce to nie powraca do swojego poprzedniego miejsca czyli na srodek tak jakby nie nie dzialala sprezyna... czy tak powinno byc? Bo juz nie wiem w czym szukac przyczyny a wymienilem sodne, przeplywke, czyscilem 5 razy przepustnice, resetowalem ECU i silniczek krokowy, sprawdzilem szczelnosc rury od powietrza i nic... Dzieje sie to na benzynie i na gazie chociaz na benzynie obroty faluja w wiekszym zakresie.
Kolega mi podpowiedzial co prawda ma peugota 205 ze tez mial problem z obrotami i u niego pomogla wymiana uszczelki pod kolektorem ssacym co o tym myslicie?
Nie bardzo rozumiem, o jakiej sprężynce piszesz - w moim krokowcu jest takie kółko z prostokątnym otworem na końcówkę przepustnicy, wewnątrz jest sprężysty drucik i tym kółkiem można swobodnie ruszać.
Natomiast, co do uszczelki pod kolektorem ssącym: kolektor ssący w alfie składa się z 2 części - plastikowej i metalowej - plastik jest połączony z metalem za pomocą 4 gumowych rur z opaskami, a uszczelka występuje tylko między głowicą, a częścia metalową. Tylko gdyby ta uszczelka była padnięta to silnik brałby lewe powietrze. Akurat tak się składa, że kiedyś walczyłem z problemem lewego powietrza, ale nie miałem wtedy falowania obrotów. No ale wszystko jest możliwe - może warto sprawdzić wszystko pod kątem lewego powietrza - nawet tę uszczelkę.
uszczelka przepustnicy jest wielorazowego użytku? czy trzeba ją*wymienić na nową? Jak dokręcać przepustnicę? jakiś szczególny moment?
dzięki
Nie trzeba jej od razu wymieniać, można z powodzeniem założyć starą jeśli nie budzi podejrzeń. To jest chyba nawet gumowy oring jak dobrze pamiętam. Dokręcać mocno, ale z czuciem.
czy oprócz przesmarowania jest tam sens cokolwiek wyczyścić jak już to mam zdjęte?