-
Skrzypiąca kierownica
Moja 159 z ostatniej serii ma kolejną przypadłość:
Przy manewrowaniu pojawia się skrzypienie pod czas kręcenia kierownicą. Dzwięk zdaje się dochodzić z okolic przełączników zespolonych świateł/wycieraczek, nie z zawieszenia.
Czy ktoś z Was przerabiał podobny przypadek?
Autko jeszcze na końcówce gwarancji, ma tylko 25tyś, chcę się przygotować na rozmowę w ASO.
Ogólnie mam wrażenie że ASO ostatnio stały się, delikatnie mówiąc, mało chętne do realizacji obowiązków gwarancyjnych..
Pozdr.
DonVito
159 TBi
3miasto
-
Naprawdę nikt z Was nie przerabiał tematu?
Pozdr.
-
Sporo było o skrzypieniu przy skręcaniu na postoju ale problem dotyczył maglownicy lub zbiorniczka na płyn do wspomagania. To inna lokalizacja jak ta, o której piszesz. Może dźwięk się przenosi. Trudno powiedzieć co to może być.
-
Ja przerabiałem temat w poprzednim aucie. Okazało się, że winna była taśma w przełączniku i jej mocowanie, które podczas kręcenia kierownicą obcierało i powodowało dźwięk przypominający "strzelającą/przeskakującą sprężynę. Zauważyłem, że teraz też ta przypadłość się pojawiła i będę musiał pobawić się w demontaż poduszki.
-
W mojej też występuje "skrzypienie". Według mnie to kierownica obciera o osłonę kolumny kierownicy.
-
Dzięki za uwagi, alfa już w ASO, mam nadzieję że chłopaki rozwiążą problem..
-
Daj znać co poprawili w ASO.
-
ASO coś tam niby poprawiło mocowanie osłony, ale to nie dało efektu..
Będę walczył dalej..