Kręci ale nie odpala na benzynie i na gazie 1.6 ts.
Witam. Mam problem z alfą 147 1.6 ts 105km benzyna plus gaz sekwencja landi renzo. Dzisiaj rano wszedlem do auta i odpaliłem, lecz chodził ze 3 sekundy na obrotach ok 200 rpm i zgasł do tej pory nie mogę odpalić auta. Po podpięciu pod komputer nie ma żadnego błędu. Wczesniej wyskakiwal błąd p0420 catalityc converter ale auto jezdzilo bez problemu. Próbowałem go odpalać na benzynie i awaryjnie przełączałem na gaz i caly czas auto kreci rozrusznikiem ale odpalic nie chce. pompka paliwa sprawna, przepustnica tez. Odłączałem przepływomierz i nic nie pomaga. Odpowietrzyłem uklad paliwowy i bez zmian. Jeśli ktoś wie co to może być lub miał podobna sytuacje prosze o pomoc lub sugestie. Pozdrawiam serdecznie :)
- - - Updated - - -
Zawazylem, ze jak przelacze na awaryjne odpalanie w gazie to przez sekunde jakby chcial zapalic ale poniej kreci caly czas i nic zarowno w benzynie jak i w gazie.
- - - Updated - - -
kiedys tez nie odpalal tylko na benzynie ale na gazie bylo ok i wymienilem przeplywomierz - problem ustal, lecz dzisiaj nie odpala w ogole tyko kreci rozrusznik.