Po kilku latach posiadania trzech alf 147 / 2001 / 156 / 2004/ i 147 /2005/. nadszedł czas na coś młodszego.Oczywiście największym problemem jest / a raczej było / ..co dalej kupić... jakie auto wybrać.
Wielka rozterka bo.. nowsze alfy nie przypadały mi do gustu / sorry koledzy /. Silniki coraz gorsze ..może poza Tbi ale to cenowo poza zasięgiem.Chciałem wrócić do benzyny...a silniczki w nowej Giuliettcie / auto sporo kosztuje / też mnie nie rasowały ..założenie było powyżej 150 KM..tyle miałem w alfie.. i przyzwyczaiłem się do zapasu koników.Po kilku tygodniach przemyśleń i poszukiwań wybrałem Megane Coupe 3 2,0 Tce 180 KM.Pojechałem po to auto aż 900 km..pod granicę Szwajcarską .Przywiozłem i ...muszę przyznać że coraz większe oszczędności koncernów to masakra.Na blachę podłogi narzucone jakieś cienkie ,,coś"..bez wygłuszenia / maty itd. zapomnij / Plastiki boczków jednorazowe / zatrzaski pękają po pierwszym zdjęciu /.
Oczywiście jestem teraz na etapie dokładania nawigacji :)...TomTom Live .. ten już ma internet / TCM itd.wszystko po Canie/.Ale wiadomości na temat mało...społeczność alfaholików jakaś taka bardziej przyjazna :).Chciałbym pozdrowić wszystkich kolegów z forum.. i życzyć wielu radości z autek.Obiecuję że będę tu zaglądał od czasu do czasu..:)