-
Filtr paliwa
Witam,Pomocy wymieniałem dziś filtr paliwa i przy wkręcaniu od dołu filtra czujnika ukręciłem go i została dziura,od czego jest ten czujnik? i czy da się filtr od dołu zaślepić? czy niestety muszę kupić znowu nowy filtr i ten czujnik? Masakra dałem stówe za filtr! Proszę o rade.:(:(:(
-
Prawdopodobnie to czujnik wody w filtrze paliwa, do filtrów MANa i pewnie innych też dają takie zaślepki, u CIebie nie było?
W starej kappie tds lata jeździmy bez tego, jak w 16v jtd to będzie działało nie mam pojęcia.
Powinno być ok bez niego.
-
niebyło zaślepki filtr kupiłem z filtrona ale teraz niemam pojęcia jak go zaślepić jest dziura około centymetra średnicy
-
Generalne w filtrze na dole powinna być cos a`la plastikowa śruba w miejscu na czujnik wody
-
była ale jak wkręcałem czujnik to urwałem gwint i wpadł do filtra i została teraz dziura
-
Nie zrozumiałeś mnie, kupując filtr powinna być fabrycznie wkręcona plastikowa śruba w miejscu czujnika wody, jeżeli była to znajdź ją wykręć jakoś zwłoki czujnika z filtra i wkręć tą śrubę zamiast czujnika. Zero błędów, Jak nie to masz dwie opcje: pierwsza to kupić czujnik druga to kupić filtr z tą śrubą zaślepiającą
-
była wkręcona ta plastikowa śruba w miejscu czujnika i mam ją ale problem jest w tym że jak chciałem wykręcic zwłoki czujnika to za mocno nacisnołem i wpadło mi to do środka filtra i teraz niemam do czego wkręcic tej zaślepki bo to był kawałek plastiku z gwintem
-
To jak ci wpadło do środka to raczej kupuj nowy filtr...
-
Tak jak napisał Maciek: kup nowy filtr a bez czujnika można jeździć.
-
Można spokojnie jeździć z zaślepką. Koszt czujnika obecności wody w paliwie to koszt w ASO 150 zł. Mi kiedyś mechanik ukręcił przy wymianie i zostawił same kable. Przejeździłem tak do następnej wymiany którą sam robiłem i komputer nie pokazał podczas tego czasu błędu.