-
przepływomierz
w moim przypadku nie swieci mi sie silnik,co mnie denerwuje po podpieciu pod kompa wywaliło 2 błedy przepływomierza
-zawór kontroli przepływu2014
-przepływ 2008 obwod przerwany
auto zachowuje sie normalnie nie ma zadnych asaków mocy ani problemów z nim jednak chciał bym sie dowiedziec co jest nie tak nowy przepływomierz to koszt 800zł wiec mi sie nie usmiecha go kupowac bo po zachowniu samochodu nie widac jego awarii . Miał ktos podobny problem ?gdzie szukac przyczyny jak sparwdzic przewody do przepływomierza?
-
Nie miałem podobnego problemu, ale gdybym miał i nie wiedział co robić, to zrobiłbym to co zawsze robię gdy pojawi się coś co mnie wk....ia, śmigam do ASO Fiat Krosno. Z Jasła mamy rzut beretem a tam jest kompetentny mechanik Pan Dunaj, który ma pojęcie o tym co robi i ja w razie potrzeby oddaje tylko w jego ręce moją AR. Spróbuj może wyciągnąć przepływomierz i go przeczyścić odpowiednim sprayem http://allegro.pl/liqui-moly-oczyszc...517739156.html,
-
Możesz też sprawdzić przewody idące z przepływomierza do ECU pod kątem ciągłości. Jeśli będą OK, wtedy martw się przepływomierzem. Możesz kupić używkę na jakimś Allegro, za jakieś 1/4 ceny.