Jakieś pomysły ? tamtej zimy wszystko chulało, a teraz nie. W prawym lusterku ogrzewanie działa normlanie...
Printable View
Jakieś pomysły ? tamtej zimy wszystko chulało, a teraz nie. W prawym lusterku ogrzewanie działa normlanie...
Bez paniki :) studiowałeś forum pod tym katem?
Sprawdź czy napięcie do maty grzewczej dochodzi (musisz zdemontować wkład lusterka, instrukcja w eLearn). Jeśli tak to masz wkład lusterka do wymiany. Jeśli nie to jest gdzieś przerwa w obwodzie.
Nie naciągaj kolegi od razu na zakup skoro sam nie potrafisz sprawnie usunąc lusterka. Sposób jest banalny i prosty, trochę wyczucia i bez problemu lusterko da się wyciagnać bez uszkodzen. Wielokrotnie to przerabiałem bo miałem problem z czujnikiem temperatury, zadnych problemów.
Lusterko skieruj na maxa w dol... tak zebys ziemie widzial. Od gory delikatnie z wyczuciem plaskim srubokretem wyciagasz wklad. Odlaczasz kabelki, bierzesz miernik elektryczny, wlaczasz grzanie tylnej szyby/ lusterek i mierzysz czy jest napiecie... jak nie ma to winna elektryka, jak jest to kupujesz za 30zl wklad. Proste :)
a jak jest V na wtyczce to co wtedy winne ?
ścieżki grzewcze na szkle czy jak to u was ? a może wtyk na lusterku zatrzymuje ?
bo jak ścieżki to można by i taniej nawet - kupić pastę przewodzącą i posmarować ścieżki od nowa
koszt ok 10zł chyba
jak nie ma - dwie dychy w kieszeni :-)
Panowie odgrzewam kotleta. Jako, że mnie również dopadł brak grzania lewego lustra to bardzo bym poprosił o wrzucenie wycinka z eLearna dotyczące diagnozy i naprawy tej usterki. Sam się pewnie za to nie wezmę bo nie mam zbyt wysokich zdolności manualnych, ale przekażę wydruk mojemu elektromechanikowi. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję :)