-
Łożysko skrzyni biegów?
Witam. Przy skręcie na maksa kołami i ruszeniu jest masakryczny trzask. Gdy jadę prosto i dodaje gazu to jest wszystko okej gdy puszczam gaz to kierownicą dosyć mocno zamiata w lewą stronę na miasto nie wyjeżdżam bo strach ze cos sie stanie. Przy wolnej jeździe jadąc prosto gdy wrzucę jakikolwiek bieg to czuć mocne odbicie kierownicy w lewą stronę. Kontaktowałem się z mechanikiem przypuszcza łożysko skrzyni biegów.
Pytanie do was co wy o tym myślicie? Ktoś się z tym spotkał już? Ile może wynieść mnie naprawa?
Pozdrawiam :)
-
sprawdz poduchę pod skrzynią
-
A o jakie łożysko skrzyni biegów chodzi to pewnie mechanik już nie mówił.
Ty lepiej jedź do innego mechanika, który nie będzie gadał głupot, tylko zacznie od sprawdzenia przegubów i półosi napędowych oraz łożysk kół.
-
SG dobrze gada;) jedź do innego i niech sprawdza to co kolega napisał.
-
u mnie w renówce jak padało łożysko w skrzyni to miałem szum, im szybciej jechałem tym bardziej szumiało... aż w końcu przy wrzuceniu 5 biegu coś gruchnęło, walnęło ale jakoś na 3 biegach sie doczłapałem do domu :P
-
haha;) mi kiedyś w ML-u w trasie SUKA padła;)
-
Dobry mechanik :D lozysko skrzyni i kierownica szarpie hehhe :) albo kolego zle zrozumiales ale zmien warsztat :) szarpac kierownica, stukac itd to moga wywalone tuleje na wahaczach, wybite sworzniem, przekladnia kierownicza, przeguby, ale co ma to wspolnego ze skrzynia to nie wiem ;D
-
Panowie, jest wyczuwalny luz na lewej półosi na pewno ma to związek z szarpaniem i stukaniem tylko co odpowiada za luz na półosi ?
-
łożysko podpory półosi? Może o to chodziło mechanikowi?
-
Na lewej czyli krotkiej, nie ma tam podpory. Luz gora dol? jesli tak to przegub wewnetrzny moze byc padniety.