-
stuki spod podłogi
Witam,
mam taki problem z moją bellą 147 FL 1,9 jtd 115km 05'
Coś stuka przy gaszeniu, ruszaniu na samym sprzęgle w tył (bez gazu) oraz jak jadę i są wyboje.
Wymieniłem już między innymi dwumas i poduszki pod silnikiem 3 szt, a mój mechanik dalej nie wie co stuka!
Chałas dobiega z pod podłogi w środkowej części w okolicach pedałów.
Ma ktoś jakieś sugestie?
Pozdrawiam i proszę o pomoc
-
-
Jakiego rodzaju są to stuki? Głuche, metaliczne? Jak głośne? Ale jak stuka na wybojach to może być coś w układzie zawieszenia, np. to co pisał LukaSS ;)
-
Przecież napisał,że stuka jak gasi silnik i jak rusza bez gazu,czyli ma to coś wspólnego z wszystkim co jest podłączone do silnika,bo wynika to z nad miernych drgawek,ja bym obstawiał na wstępie tłumik albo jakąś obudowę.
-
No tak, bo wszystko stuka dokładnie tak samo... Od nadmiernych drgawek, jak stwierdziłeś, również może być coś nie tak z zawiasem jak i z masą innych elementów. Dlatego poprosiłem o dokładniejszy opis stuków żeby nie wróżyć z fusów
-
Stukający zawias przy gaszonym silniku..który nie stuka podczas jazdy,to był by ciekawy przypadek.Gdy by to był jednorazowy stuk przy ruszaniu i np przy hamowaniu obstawił bym zawias.Przypuszczam,że jak mechanik zakładał ci poduszki to spierdzielił coś,może jakieś element się przestawiły i są za ciasno lub za blisko.
-
Tyle, że marciano0 napisał też że stuka na wybojach, więc nie wiem dlaczego piszesz że "nie stuka podczas jazdy" ;)
-
Dzięki chłopaki,
okazalo sie ze to rura wydechowa tłucze do sie oberwała, a ten geniusz nie zauważył tego od 3 miesięcy :/
pora poszukać jakiegoś innego mechanika w okolicach Gliwic . Jakiegoś polecacie ?
dzieki za rady i pozdro
-
No faktycznie,zgubiłem trochę wątek,ale i tak okazało się,że to nie zawias:))
-
Czyli jednak alfabetyczny wyszło na Twoje ;) A mechanik do bani skoro zdążył dwumas i poduszki wymienić a nie ogarnął że to wydech...
Odnośnie dobrego mechanika popytaj na forum regionalnym