Witam
Jak zwykle spueszylem sie i zatezasnalem kkuczyki w bagażniku :(
Jak sie tam dostac?????
Printable View
Witam
Jak zwykle spueszylem sie i zatezasnalem kkuczyki w bagażniku :(
Jak sie tam dostac?????
Byl gdzies poradnik na forum jak otworzyc klape bagaznika bez kluczyka, trzeba troche pokrecic
A nie masz druguiego kluczyka? Może ktoś Ci podwiezie go? Jest opcja wybicia szyby. Uzywane chodza taniej niz usługi róznego rodzaju speców od otwierania aut. Nie kojarze czy w 156 masz dziure za podłokietnikiem do przewozu nart tak jak jest w 166 ale chyba nie ma. Ja osobiscie bym bił szybe:D Powaznie. Ale zaczekaj co maggajwery Ci poradzą forumowi :D
W kanapie jest przelot do bagażnika, ale z tego co kolega chyba napisał to jest zamknięty cały samochód...
czy klapa czy szyba.. tanio będzie;)
Może tak: http://www.youtube.com/watch?v=1N7fIvTOXQM :)
Jeżeli auto stoi po ddomem to na spokojnie może coś wymyslisz. Jak gdzieś na mieście i z dala od domu a nie masz zwyczaju wożenia w kieszeni kompletu kluczy płasko- oczkowych i torxów, spawarki i kompletu wierteł :sarcastic: to bij szybe. I szybcikiem na szrot i kupisz szybke i pod domem spokojnie ją wymienisz. Będziesz musiał zdjąc boczek i odkurzaczem oczyscic auto. Są tez spece od otwierania aut. Dzwonisz koles podjeżdza i otwiera. Kosztowo będzie spokojnie 100 wzwyż. Miałem tak otwieranego Fiata Marea w Poznaniu i koles podjechał zdjął uszczelkę z szyby bocznej i specjalnym drutem pociągnał za ten bolec od klamki, który znajduje sie w poszyciu drzwi i tyle. 5 minut roboty a skasował chyba 120 zeta. Tylko przed otwarciem musisz mu pokazac dowód rejestracyjny od auta, nie wiem czy otworzy Ci bez niego, ale raczej tak.
Nic nie bij!!! Bierzesz drut cienki lecz odpowiednio sztywny. Wkładasz od góry przez uszczelkę drzwi i otwierasz je odciągając klamkę wewnętrzną drzwi. Sam zatrzasnąłem swoje auto już 2 razy. Teraz noszę dodatkowo grot w portfelu ...
Miałem to samo w zeszłym roku, w pierwszym tygodniu po zakupie alfy. Dzwoniłem po fachowca, męczył się z zamkiem chyba z godzinkę ale otworzył - koszt 150 zł. Powoli tracił wiarę ale dłubał dalej, nawet mu nie przyszło do głowy by coś odginać i drutować. Niby spory koszt ale jak masz wszystkie szyby oryginalne to może lepiej nie tłuc a poszukać takiego sposobu.