-
problem z 2.0 hdi ojca
Koledzy z góry przepraszam za to że nie pisze o alfie ale mam dość ojca auta , poprostu psuje się cały czas ... Teraz kopci na biało na postoju jak się je przegoni to na czarno wielka chmura, na postoju telepie silnikiem ... i jak się go gasi to gaśnie tak dziwnie jakby jeszcze chwile chodził i go ktoś udusił na siłe... może ktoś miał gdzieś podobny problem, to też commonrail... tylko że na wtryskach siemensa i nie posiada pompy w baku... pomoże ktoś?
-
-
kurcze wiem że tata często wymieniał i nie dolewał dużo tam na 10tyś to nie dolał nic chyba i troszeczke zeszło z bagnetu .
-
kiedyś w picasso miałem podobne problemy,z tym,że dodatkowo na zimno tragicznie zapalał.Okazało się,że powodowały to uszkodzone/lejące wtryski
-
kurcze no przy jednym ładuje ropą strasznie na przelew aż przez ten taki plastik wtykany we wtrysk chyba obrobiło i obok niego leje a on powinnien twardo wchodzić, wymieniliśmy na nim oring ale nie pomoglo ...
-
zrób próbe przelewową bo też tam jest commonrail i tak samo się robi jak w jtd
-
ok ok :D a gdzie takie strzykawki dostać czy coś żeby zebrały to paliwo i tam jest też do dupy bo są trójniki we wtryski wpinane i z jednej strony jak się węża założy to z drugiej się wyleje
-
Dziś rano jak go odpaliśmy to strasznie kopcił na niebiesko nawet na wolnych obrotach a sprawdziliśmy przelewy i z 3 wtrysków dokładnie tak samo delikatnie tryska co jakiś czas a z pierwszego leje się strasznie przez przelew... co to może być?
-
to masz ten jeden do wymiany
-
właśnie dziś wymieniony, dopadłem za 150zł używke i jest dużo lepiej, tylko jeszcze szarpie przy przyspieszaniu ale takto chodzi idealnie :D