-
pytanie o złącza
Witam koledzy mam pytanie: gdzie w 2,5v6 są pod maską złącza czujnika obrotów,czujnika wału i sond lambda. Czy to wszystko jest schowane w tych plastikowych 2 puszeczkach koło grodzi i koło tłumika szmerów? Jakie złącza są w tych puszkach i od czego jest złącze z naciskanym drucikiem w puszcze koło tłumika szmerów taka kostka niebieska z drutową blokadą i kablem z gruba plastikową izolacją pozdrawiam
-
Widzę że masz dużo pytań "lokalizacyjnych". Ściągnij sobie eLearn, tam jest wszystko ładnie pokazane. Ja z powyższych wymieniałem sondę w V6TB i złącze było na lewym nadkolu (jak stoisz przed maską) albo na pokrywie rozrządu.
-
Dzięki za odpowiedż. Złącze od sond jest charakterystyczne? Po czym poznac, że to sonda a nie inny czujnik? Skąd ściągnąć elerna?
-
eLearna to ja kiedyś z chomika ściągnąłem i tak mam od wielu lat :) A złącze sondy to najprostsze :) idziesz po kablu od sondy :) ale w eLearn są też pokazane wtyczki/złącza.
-
Można iść po kablu ale ktora to sonada nr1 przed katalizatorem?:)
-
Aaaaa bo Ty masz dwie :) to nie wiem :P pewnie tak :) odłącz i zobacz na kompie czy odpiąłeś dobrą :P albo schemat.