-
Przepalający bezpiecznik
Witam ponieważ problem z przepalającym się bezpiecznikiem od szyb ,świateł cofania ,itd powrócił mam pytanie czy jest jakiś czujnik i gdzie się on znajduje od świateł cofania (ten który włącza światła cofania przy wrzucaniu wstecznego) , bo zaobserwowałem że pali mi bezpiecznik przy wrzucaniu wstecznego nawet na zgaszonym silniku na postoju .
-
Na skrzyni biegów. Dojście jest w miarę dobre-pod akumulatorem. U mnie też tak miałem ale włącznik świateł cofania był ok. Winne były popękane przewody w harmonijce łączącej klapę tylną z nadwoziem
-
ok dzięki i biorę się do roboty
- - - Updated - - -
Posprawdzałem kable na łączeniu klapy i wydawały się w porządku odłączyłem kabel od czujnika cofania i na razie problem ustąpił pośmigam parę dni i zobaczę co się będzie działo na razie dzięki
-
To że go odłączyłeś to nie znaczy że jest winny :rolleyes:
-
wiem ale na razie nie mam miernika żeby pomierzyć dokładnie .Jak kupie miernik to pomierzę czy nie ma zwarcia na kablu do czujnika bo problem znikną
-
witam ponieważ problem powrócił i nie jest to czujnik świateł cofania , bezpiecznik pali się dopiero gdy są włączone światła i wbijam wsteczny , możecie mi powiedzieć gdzie w bagażniku SW jest jakaś kostka odpowiedzialna za światła.
-
Witam ponawiam pytanko , podpowiecie gdzie się znajduję kostka od świateł w bagażniku w SW z której strony i czy w klapie jest jakaś kostka
-
A masz czujniki cofania, u nie przy włączaniu wstecznego załacza tez czujniki - od nich w sedanie jest kostka z prawej strony pod zderzakiem - miejsce ewentualnego zwarcia.
-
nie nie mam czujników ale kostkę sprawdzę dzięki