Panowi 33-kowcy, wymieniał ktoś z was wysprzęglik? Dużo pracy i rozbierania? zauważyłem ,że coś u mnie poci się w jego pobliżu więc trzeba pokombinować. Wiem, że koszt wysprzęglika ok 80 zł ale czy to wszystko?
Printable View
Panowi 33-kowcy, wymieniał ktoś z was wysprzęglik? Dużo pracy i rozbierania? zauważyłem ,że coś u mnie poci się w jego pobliżu więc trzeba pokombinować. Wiem, że koszt wysprzęglika ok 80 zł ale czy to wszystko?
W sumie zamian wymiana wysprzęglika to chwila moment....ALE....największą zabawą jest ściąganie a następnie zakładanie Pierścienia Segera. Bez odpowiednich szczypców to tylko sie zaczerwienisz i zapienisz ze złości.
W wysprzegliku są chyba 3 uszczelnienia ktorych koszt wynosi 12zl. Mozna je wymienić i tez bedzie dobrze. Tylko będziesz musiał zobaczyć czy wysprzęglik nie ma od wewnątrz wżerów(wyczujesz pod palcem). Jeżeli ma to wymiana uszczelnienień nic nie da i wtedy trzeba nowy wysprzęglik kupic.
Proste jak diabli, sam wymienisz tylko później przy odpowietrzaniu wiadomo 2 osoby, uważaj na pierścień zabezpieczający, lubi odstrzelić i później szukaj "wiatru w polu"Cytat:
Napisał williamdrake
Koszt wysprzęglika u mnie to 50 zł i nie opłaca się kupować Zestawu naprawczego.
Sprawdzę więc i zadecyduję czy wymieniać na nowyCytat:
Napisał Majkel
Cytat:
Napisał phantom71
Dobra cena- jesli będzie konieczna wymiana -zgłoszę się :wink: